Last news in Fakti

18 Януари, 2024 11:30 660 0

Ново изслушване за Суперлигата - очаква се важно решение

  • суперлига-
  • футбол-
  • уефа-
  • фифа

Съдът на Европейския съюз отсъди през миналия месец, че правилата, използвани от Европейската футболна централа - УЕФА и ръководния орган на световния футбол - ФИФА за блокирането на формирането на Суперлигата през април 2021 година противоречат на европейското законодателство

Ново изслушване за Суперлигата - очаква се важно решение - 1

Ново изслушване по случая с европейската футболна Суперлига ще се състои в испанската столица Мадрид на 14 март, пише агенция "Ройтерс".

Съдът на Европейския съюз отсъди през миналия месец, че правилата, използвани от Европейската футболна централа - УЕФА и ръководния орган на световния футбол - ФИФА за блокирането на формирането на Суперлигата през април 2021 година противоречат на европейското законодателство.

Това решение последва сезиране от търговски съд в Мадрид през май 2021 година, а испанският съд вече може да приложи решението към фактите по това дело, когато се свика след по-малко от два месеца. Следователно може да се очаква решение в полза на Суперлигата, но вероятно би било по-скоро символично, отколкото значимо.

УЕФА актуализира правилата си през 2022 година и въпреки че не е направена преценка по тях, ръководният орган на европейския футбол настоява, че те отговарят на законодателството на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА