Last news in Fakti

19 Януари, 2024 09:43 2 692 8

ШОК: Везенков разгроми Янис..., но съседът "си връща"

  • спорт

Невероятно изненадан съм от вота на фенове на НБА... Или пък грам не съм!

ШОК: Везенков разгроми Янис..., но съседът "си връща" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ясно е, че журналистическите класации, без да нападам с думи мои колеги, не винаги отговарят на очакванията на част от феновете и спортистите. Що касае спортния живот.

Ето например Александър Везенков стана трети в класация за Спортист на Балканите и първи в подреждане за Спортист на България.

Григор Димитров сякаш имаше по-успешна 2023 година и по-силно начало на новата, но това е за родна дискусия.

В подреждане за Балканите Везенков разгроми Янис Антетокумпо. Звездата на Милуоки Бъкс и бивш шампион в НБА май въобще не е получил точки.

Наскоро се появиха тези дали Александър Везенков ще попадне в Мача на звездите в НБА този сезон. Крилото в момента изпитва затруднения да се наложи сред първите резерви на Сакраменто Кингс.

Любопитно е, че гъркът Янис (тежко крило, но може да играе на всички постове в баскетбола) е убедителен лидер в гласуването на баскетболните фенове при избора на играчи за Мача на звездите след третото преброяване на вота на привържениците на НБА по света.

Любопитно е и, че водач при гардовете на Запад в Лигата е друг човек от Балканите, който остана на жаргон от белота - пас в подреждане за най-добрите спортисти от полуострова. Става въпрос за словенеца Лука Дончич, който май пак ще е титуляр в този мач, което за него е традиция в последните години. Съотборниците на Везенков и звезди на Сакраменто Домантас Сабонис и Де'Аарън Фокс са 10-и при високите постове и 7-ми при гардовете на Запад в НБА според феновете засега.

Гласуването на феновете има 50% тежест при определянето на играчите, 25% ще бъде отчетен вотът на самите баскетболисти и 25% на специализирани медии.

Защо ли пиша този коментар, защото според мен спортна България е в упадък спрямо по-добри времена за спорта ни. И пак личното ми мнение е, че спадът е огромен и няма как да го замаскираме, ако някои хипотетично имат подобни идеи.

Грък е любимец на феновете на НБА и бивш първенец с Милуоки Бъкс, сърбин Никола Йокич е действащ шампион и лидер на Денвър Нъгетс, словенец е най-любимият гард на публиката в Лигата сега и ас на Далас Маверикс. Българин е част от НБА, борейки се за място на ролеви-играч към момента и ние май се хвалим. Всеки да си прави изводи сам, може и да греша за спорта ни...

Коментар на Тервел Илиев

И ето какво споделят от НБА в Екс:


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандокан

    11 4 Отговор
    А стига с тоя везенков. Има много по задлужили спортисти в Бг и то в индивидуални спортове,където разчиташ само на себе си. А и тоя толкова е и българин.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Добър ден

    5 2 Отговор
    За два часа от 07:30 до сега...втора статия за Везенков и Санктементо...
  • 4 Добър ден

    3 2 Отговор
    За два часа от 07:30 до сега...втора статия за Везенков и Санктементо...
  • 5 Новичок

    5 0 Отговор
    Грък е любимец на феновете на НБА и бивш първенец с Милуоки Бъкс, сърбин Никола Йокич е действащ шампион и лидер на Денвър Нъгетс, словенец е най-любимият гард на публиката в Лигата сега и ас на Далас Маверикс. Българин е част от НБА, борейки се за място на ролеви-играч.Джошуа е бивш световен шампион в професионалния бокс.Нгану е бивш шампион на UFC.Деми е много нежна жена,Григор Димитров е най добрият ни тенисист, а Тервел Илиев е спортен журналист...
  • 6 бай Даньо

    4 0 Отговор
    А той коя верига ще рекламира
  • 7 фАНТОМасс

    2 1 Отговор
    Имате БРУТАЛНО ПРОСТАШКИ заглавия ! Бравос !
  • 8 ще стане

    2 0 Отговор
    ,ама друг път!С 4-5 мин на игра?!Ала бала...