Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 08:30 1 353 2

Гьозтепе и Мъри Стоилов разпиляха Алтай в градското дерби с рекорд

  • станимир стоилов-
  • гьозтепе-
  • футбол-
  • измир-
  • алтай

След като отборът бе поет от Мъри, Гьпзтепе вече има осем победи, един равен и една загуба в шампионата

Гьозтепе и Мъри Стоилов разпиляха Алтай в градското дерби с рекорд - 1

Воденият от българския треньор Станимир Стоилов втородивизионен турски тим Гьозтепе разпиля с 4:0 тима на Алтай в дербито на Измир. Това е рекордна победа за Гьозтепе в това съперничеството, след като предишният им най-голям успех бе преди десет години - 3:0.

След като отборът бе поет от Мъри, Гьпзтепе вече има осем победи, един равен и една загуба в шампионата.

Момчетата на Станимир Стоилов натискаха настойчиво през първата част, но така и не успяваха да поразят вратата на Мустафа Чалискан. В 42-ата минута главният съдия отсъди дузпа за Гьозтепе заради нарушение срещу Ахмед Илдъз, но след това я отмени след преглед със системата ВАР.

Все пак „гьоз-гьоз“ поведе заслужен в резултата във втората минута на добавеното време на първата част. Тогава след центриране от корнер Таа Алтъкардеш свали към Ялчин Каян на далечната греда и той отблизо вкара за 1:0.

В 58-ата минута Стоилов и компания вече имаха комфортен аванс от 2:0, след като Исмаил Кьобайшъ проби по левия фланг и прати хубав пас на дузпата за Ялчън Каян, която реализира в долния десен ъгъл на вратата на Алтай.

Седем минути по-късно трети гол за домакините, дело на Билал Месауди, беше отменен заради засада.

Третото попадение все пак стана факт в 72 мин, когато се разписа именно Месауди. Той получи пас в наказателното поле, овладя добре, обърна се и вкара в мрежата зад Челискан – 3:0.

В продължението на срещата последва нов отменен гол за Гьозтепе, когато се разписа Кенет Мама, който обаче бе в положение на засада.

Домакините обаче не бяха приключили и довършиха съперника си в петата минута от продължението, когато крайното 4:0 оформи Таа Алтъкардеш с хубав удар от границата на наказателното поле.

По този начин Гьозтепе се изкачи на втората позиция с актив от 42 точки, колкото има и третият Коджаелиспор. Лидер е Еюпспор с 48 пункта, но той има и мач по-малко. За турската Суперлига се класират директно първите два отбора в класирането, докато третият играе бараж.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво,

    8 0 Отговор
    Мъри.
  • 2 Некой си

    1 0 Отговор
    Кой си го може си го може.Браво на Мъри и жалко за Левски.