Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 18:57 2 141 1

Ливърпул с победа в исторически мач

  • ливърпул-
  • бърнли-
  • футбол-
  • висша лига-
  • анфилд

"Мърсисайдци" се наложиха с 3:1

Ливърпул с победа в исторически мач - 1

Ливърпул победи Бърнли с 3:1 на „Анфийлд“ в двубой, който ще влезе в историята като най-добре посетената среща на мърсисайдци за първенство. Причината за това е, че най-сетне клубът отваря новата трибуна „Анфийлд Роуд“ с почти пълния си капацитет и така на стадиона присъстваха точно 59 896 зрители.

Гостите започнаха много добре и в първите около 12 минути бяха дори по-опасният отбор на „Анфийлд“. Куивин Келъхър трябваше да се намесва в 11-ата минута и го направи добре, когато Амдуни се справи с Ван Дайк и излезе очи в очи със стража, но той бързо скъси ъгъла и изби. Ливърпул отговори с много опасен изстрел на Александър-Арнолд от границата на наказателното поле, след който топката профуча на сантиметри над напречната греда.

След това Ливърпул се настани в половината на Бърнли. В 31-вата минута Жота откри резултата след грешка на Джеймс Трафърд, който не успя да се намеси добре при центриране на Александър-Арнолд от корнер. За Жота остана лесната задача и португалецът засече с глава от шест метра за 1:0.

Шест минути пол-късно стражът на гостите частично се реваншира за грешката, след като спаси вратата си в момента, в който Нунес изскочи зад отбраната.

В 45-ата минута Бърнли изненадващо изравни резултата, след като отбраната на Ливърпул изпусна Дара О'Шей при центриране от корнер на Браунхил и централният бранител засече много добре с глава. Киувин Келъхър нямаше шанс да стигне до топката - 1:1.

Изненадващо за началото на второто полувреме Юрген Клоп замени Трент Александър-Арнолд с Харви Елиът, което означаваше, че Къртис Джоунс се връща в ролята на десен бек.

В 52-рата минута гостите загубиха топката през собственото си наказателно поле след сблъсък между Мак Алистър и Рамзи. След рикошета кълбото стигна до Елиът, който много добре центрира към близката греда, където Луис Диас засече с глава. ВАР прегледа ситуацията за засада, но такава нямаше. Мениджърът на гостите Венсан Компани пък имаше претенции за нарушение на Мак Алистър срещу Рамзи. Заради протестите му белгиецът получи картон.

Около 65-ата минута гостите пропуснаха две страхотни възможности да изравнят, след като Фофана излизаше очи в очи с Келъхър. В първата ситуация стражът на Ливърпул излезе много добре напред, за да избие, след което Одоберт бе неточен при добавката. Във втория случай Фофана стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри встрани от далечната греда.

В 71-вата минута и Трафърд предотврати гол във вратата си, след като спаси много опасен удар на Жота. Малко след това и Кунса бе близо до попадение, но ударът му мина встрани.

В 79-ата минута Дарвин Нунес сложи точка на спора, след като много умело засече с глава центриране на Елиът.


Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд, Куанса, Ван Дайк, Робъртсън, Ендо, Мак Алистър, Джоунс, Диас, Нунес, Жота

Бърнли: Трафърд, Асиньон, О'Шей, Естеве, Делкроа, Браунхил, Берге, Рамзи, Одоберт, Фофана, Амдуни


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    2 2 Отговор
    Не беше лесен мач за Ливърпул. В дълги периоди не личеше кой е първи и кой последен в класирането. Но това е красотата на английския футбол. Там се вземат драстични мерки срещу симулациите, грубостите, провокациите, бавенето на играта за да се печели време и прочие уродливости, на които у нас агитките ръкопляскат и се кефят, а съдиите толерират. Изобщо грозната победа, постигнатата с грубости и постоянни манкирания точица са етикет за качество на нашия футбол. Да не говорим, че във водещите, а и не само, се подвизават второразрядни наемници, а целта на просветващите тук там българи, е да ги забележат от чужбина, да избягат навън, за да тракат пейките и да носят саковете на футболистите. Посочете ми една причина да отидеш да гледаш мач, освен да слушаш ругатните на агитките...