Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 23:30 1 043 1

Ливърпул разпиля Лутън за едно полувреме

  • ливърпул-
  • футбол-
  • лутън-
  • висша лига

Двубоят на „Анфийлд” 4:1

Ливърпул разпиля Лутън за едно полувреме - 1

Отборът на Ливърпул постигна много важна победа над борещият се за оцеляване тим на Лутън. „Червените” на Юрген Клоп се наложиха с 4:1 на „Анфийлд”, като за пореден път през този сезон се наложи те отново да правят пълен обрат на резултата.

Гостите изненадващо поведоха с ранен гол през първата част, но след взривоопасно второ полувреме, мърсисайдци стигнаха до категоричния успех, реализирайки четири безответни гола.

Домакините бяха без редица ключови играчи, които лекуват различни травми, като в последния момент преди срещата от сметките отпаднаха две от най-големите звезди на тима – Дарвин Нунес и Мохамед Салах.

Двубоят на „Анфийлд” започна с натиск на Ливърпул още от първата секунда. Само в рамките на две минути домакините стигнаха до два поредни корнера пред вратата на гостите от Лутън, които обаче не донесоха проблеми за стража на новака във Висшата лига.

Първата отлична възможност в срещата се разкри пред Луис Диас, който бе изведен сам срещу Камински, но се засуети и не успя да стреля. В 5-ата минута колумбиецът отново се озова на стрелкова позиция, след като бе изведен отдясно, финтира защитник и стреля, но покрай вратата.

Натискът на „червените” продължи и те стигнаха до нов изстрел към вратата на „шапкарите”. Този път Коди Гакпо пробва труден изстрел с гръб към вратата след подаване отляво. Нидерландецът успя да насочи топката към целта, но вратарят улови.

Противно на логиката от началото на срещата, тимът на Роб Едуардс бе този, който успя да открие резултата. След наглед безобидна ситуация при тъч отляво, Таит Чонг проби в наказателното поле и стреля силно по диагонала. Келъхър успя да парира топката, който обаче отскочи и попадна на главата на Огбене на далечната глава, а крилото на гостите от близка дистанция я насочи в мрежата.

След попадението на Лутън ситуацията на терена не се промени особено. Ливърпул продължи да бъде по-активният тим, но чистите положения пред вратата на гостите липсваха. Коди Гакпо и Харви Елиът имаха добри потенциални възможности пред себе си, но така и не стигнаха до опасен удар.

Луис Диас също имаше две много добри ситуации, като при втората бе много близо до това да реализира. Той бе изведен с отличен пас от Ендо, но ударът му мина покрай десния страничен стълб. Секунди по-късно последва и изстрел на Раян Гравенберх, който попадна в ръцете на вратаря на гостите.

До края на първата част Ливърпул продължи да диктува събитията на „Анфийлд”, но така и не успя да стигне до стопроцентови ситуации в противниковото наказателно поле. Харви Елиът и отново Луис Диас пробваха да затруднят Камински, но без особен успех.

Втората част със страхотен шанс за Луис Диас, чийто удар бе блокиран от бранител на гостите. Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Луис Диас стреля от близка дистанция, а топката срещна ръката на бранител в бяло. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но наказателен удар така и не отсъден.

Футболистите на Юрген Клоп обаче показаха истински характер и само в рамките на три минути успяха да стигнат до пълен обрат на резултата. Първо Върджил Ван Дайк бе на точното място в 56-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер и направи 1:1. Три минути по-късно, след нова атака отдясно и изпълнение на тъч, топката бе подадена към Алексис Мак Алисър, който с едно докосване я продължи към наказателното поле, а Коди Гакпо с глава от близка дистанция порази целта за 2:1.

Върджил Ван Дайк можеше да вкара втори гол от идентична ситуация, но този път вратарят спаси изстрела му. Стражът на гостите се намеси решително и при удар на Конър Брадли.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    6 0 Отговор
    Удоволствие е да се наблюдава Ливърпул на Клоп. Отборът играе открито, динамично, вдъхновено. Няма симулации, бетони, умишлени грубости. Вчера Клоп предвиждаше да даде повече време на младите таланти, но късметът първото полувреме изневеряваше в атака, получиха гол, мачът се закачи и "старците" трябваше да го вкарват в правилното русло. Пожелавам успех на Ливърпул на финала срещу Челси на 25-ти.