Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 12:30 815 0

Идея в Англия: Мениджърите да могат да бъдат освобождавани единствено през лятото и зимата

  • футбол-
  • мениджъри-
  • треньори-
  • англия-
  • висша лига-
  • премиър лийг

Те дори са се обърнали с предложение към Асоциацията на мениджърите, която да лобира в полза на промяна на правилата за уволнение и преместване в други отбори

Идея в Англия: Мениджърите да могат да бъдат освобождавани единствено през лятото и зимата - 1

Част от ръководните фактори в английския футбол все по-сериозно разработват новаторска идея мениджърите на Острова да бъдат третирани по същия начин като играчите, съобщава местната преса. Те дори са се обърнали с предложение към Асоциацията на мениджърите, която да лобира в полза на промяна на правилата за уволнение и преместване в други отбори.

Много от шефовете в момента смятат, че уволненията са твърде лесни за клубовете и искат да бъде променена системата в синхрон с положението на футболистите и възможността да сменят отборите единствено през летния и зимния трансферен прозорец. Това е доста новаторско предложение и със сигурност ще предизвика много разнопосочни мнения, както преди години това се случи с въвеждането на трансферните прозорци, което ограничи възможността на клубовете да привличат играчи по всяко време на сезона.

“Играчите имат договори и ясни правила, че могат да бъдат освобождавани от клубовете извън трансферните прозорци. Така трябва да е и за нас,” цитиран е водещ мениджър пред “Сън”, но без да се цитира неговото име.

Засега тази идея набира все по-голяма популярност в Чемпиъншип и по-долните нива на английския футбол, но съвсем скоро може да бъде подета и от наставниците в Премиър лийг. Специално се отбелязва, че през миналата година в най-високото ниво на футбола на Албиона е имало 14 уволнения на мениджъри, като тази година тази цифра е доста по-малка и едва четирима треньори са загубили работата си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА