Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 06:30 914 1

Младоците на Ливърпул разпиляха Саутхемптън във ФА Къп

  • ливърпул-
  • футбол-
  • саутхемптън-
  • фа къп

„Мърсисайдци” биха с 3:0 и ще играят с Ман Юнайтед

Отборът на Ливърпул постигна категорична победа с 3:0 над Саутхемптън в мач от петия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. Въпреки че мениджърът Юрген Клоп отново не можеше да разчита на големите си звезди, „червените” се справиха след попадения на дебютанта Люис Кумас и 18-годишния Джейдън Данс, който се появи като резерва и заби два гола.

Така „мърсисайдци” си уредиха грандиозен сблъсък на четвъртфиналите в надпреварата, където ще срещнат вечния съперник Манчестър Юнайтед. Срещата ще се играе на стадион „Олд Трафорд” на 16-ти или 17-ти март.

Мачът започна много силно за гостите от Саутхемптън. Само в първите пет минути на срещата, „светците” имаха две стопроцентови възможности, като при едната късметът бе на страната на домакините и топката срещна левия страничен стълб след удар на Сюлеймана. Веднага след това пък Келъхър трябваше да се намесва решително след изстрел на Мара.

Още в 30-ата секунда Саутхемптън успя да реализира гол, но той правилно не бе зачетен заради сериозна засада.

Гостите продължиха сериозно да тормозят отбраната на „червените”, като се наложи стражът на домакините да прави нова сериозна намеса. Ротуел също имаше възможност да обстрелва вратата на Келъхър, но парти топката покрай гредата.

Едва в 21-ата минута Ливърпул стигна до нещо интересно в наказателното поле на Саутхемптън. Коди Гакпо бе изведен добре, но реши да финтира двама бранители на „светците”, вместо да стреля, и сгреши.

В следващите минути играта доста се накъса и се води предимно в центъра на терена. В последните моменти на първото полувреме домакините вдигнаха оборотите и стигнаха до няколко разбърквания в наказателното поле на Саутхемптън.

Харви Елиът имаше страхотна възможност, след като стреля от дистанция, но вратарят на гостите показа класа и изби в ъглов удар.

Ливърпул дочака своя момент в предпоследната минута на първото полувреме. Боби Кларк намери Люис Кумас пред наказателното поле, младокът овладя и направи няколко крачки в дясно преди да стреля от границата на пеналта. Топката рикошира в крак на бранител и остави безпомощен стража на гостите, който тръгна в другата посока.

Веднага след това Кумас намери Гакпо на удобна позиция, но нидерландецът не уцели вратата.

Втората част започна отличен шанс за Саутхемптън. След атака отдясно топката бе центрирана на далечната греда, където Сюлеймана стреля, но Келъхър спаси, а след това коженото кълбо рикошира в тялото на Мата и излезе в аут.

Домакините отговориха почти веднага с много добра многоходова атака, при която Коди Гакпо имаше възможност да стреля, но го направи крайно неточно.

В 68-ата минута „светците” направиха уникален пропуск. След центриране от ъглов удар, бранителите на домакините не успяха да изчистят добре топката и тя попадна в Чарлс на далечната греда, където той бе оставен абсолютно непокрит. Въпреки че бе само на три метра от вратата, Чалрс, който може би не очакваше топката, стреля, но не уцели рамката на вратата.

В 72-ата минута Ливърпул удвои преднината си след груба грешка в отбраната на гостите. След сгрешен пас при изнасянето на топката, тя попадна в Харви Елиът, който изведе резервата Джейдън Данс, а нападателят с лекота прехвърли вратаря на „светците” за 2:0.

Пет минути преди края на редовното време Коди Гакпо направи страхотен пробив, поемайки топката от собствената си половина, пробяга близо петдесет метра и стреля силно, но над вратата.

Точка на спора на „Анфийлд” сложи Джейдън Данс, който реализира втория си гол в срещата в 87-ата минута. Нападателят се оказа на точното място след избита от вратаря на гостите топка и с лекота я насочи в мрежата за крайното 3:0.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджо

    0 0 Отговор
    Обявиха манчеестър за отбора на 20 век, но това не е така, защо ли, защото ако не бяха наказали Ливърпул , манчестър никога нямаше да бъдат най