Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 15:57 2 046 13

Тотален срам за ЦСКА и Левски?

  • футбол

Столицата разгромена от провинцията в битки за титли вече 14 години

 Тотален срам за ЦСКА и Левски? - 1
Снимка: БГНЕС

През последните 12 години шампион на България по футбол неизменно е Лудогорец Разград.

Преди това Литекс Ловеч ликува 2 пъти.

Сега фаворит за титлата е Лудогорец. Така може да станат 15 сезона без титла на големите грандове ЦСКА или Левски.

"Синя" футболна България триумфира с титла през сезон 2008/09. "Червена" през сезон 2007/08.

Каквото и да се напише, Лудогорец е фаворит номер 1 за титлата тази кампания. Така ЦСКА и Левски може да запишат невиждана суша.

Още по-любопитно е, че на второ място в класирането е Черно море в момента.

Десетилетие и половина без титла на ЦСКА или Левски, съчетано с най-много бронзови медали за 2024 година би било исторически упадък за грандовете. ЦСКА вече има 15 години без титла. При Левски май изглежда въпрос на време.

Пък ако Морето заеме втората позиция след настоящия хегемон Лудогорец, няма ли да е срамно за ЦСКА и Левски? Според мен, напълно.

На снимката е Сонко, който смени Левски с Лудогорец, това ако не е показател, кое да е? Не че бивши лидери на ЦСКА като Кирил Десподов и Недялков не играха, а Антон и сега е част от разградския тим.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека бъдем благодарни на

    10 3 Отговор
    Перукан и сие за този факт
  • 2 Стършел

    12 2 Отговор
    Тотален срам беше и мача Берое-Лудогорец! Само двама българи на терена от 22ма!!! И това може да му се запише като "придобивка" на перуцио и сие.
  • 3 Левски 1914

    11 8 Отговор
    Да сме благодарни на Ганчев, че ФАЛИРА цска и докара Литекс обединен с Етрополе и стана едно МЕНТЕ с ТИРЕ!

    Коментиран от #5

  • 4 Кубрат Илиев

    11 1 Отговор
    Половината от тези титли са с подкрепата на българските съдии и БФС.
  • 5 Хамрун.2022

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Толкова много ЧЕРВЕНИ ТИРЕТА получаваш на всеки коментар, не са ли ти достатачни?
    Пак тирета те преследват.
  • 6 Факти

    8 2 Отговор
    И какво от това? Тук става въпрос за пари и купуване на рефери! След Домуса, отбора от Разград отново отива във В група! С 500 човека публика, така ще е, но това са временни процеси, типични за Балканите! Някой местен бей да е голям, такива неща незнам да стават в Испания, Германия, Англия, Италия, Франция! Там си имат традиции, защо ли?
  • 7 Ако...

    6 1 Отговор
    ...разтурите БФС и вземете скалпа на шефовете им, неминуемо Киро Гелът си заминава при аматьорите! От сегашните шефове на БФС идва всичко. Нека дойде някой мениджър не Българин от чужбина начело на БФС, най-добре бившият рефер Колина, ше ги оправи всичките примадони там и ще има отново в БГ футбол!
  • 8 инж. Ганчо Илков

    2 1 Отговор
    Съвсем логично. В България Управляващите Формират "Сглобка", а не Коалиционно Правителство. В тази Сглобка, а и в цялостната Политическа Противопоставеност няма Политическа Партия с Реална Политическа Членска Маса. "Политическата" Идеология се основава на удовлетворяване Комерсиалните Интереси на Лидерите на Политически Проекти. Да припомним: Първият Политически Проект бе преобразуването на БКП в БСП. С Юлския Пленум на БКП (1987 г.) се зададе Задание за създаване на Политически Проект - СДС. Целта беше - премахване на Политическите Партии. След това се създаде Проекта ГЕРБ, ПП-ДБ, ИТН. Обикновеният Българин стана Политически Разноглед. Явиха се Бизнесмени, реализиращи Всевъзможни Комерсиални Проекти, един от които е Футболът. Домусчиев хвърля неимоверно огромни Суми както за закупуване на Футболисти, така и за предлагането на огромни за мащаба на бедна България Заплати. Купуват се не само Футболисти (предимно Чужденци) но и Съдии и Футболни Деятели (БФС). Парите са водещи, а не Спортният Дух, Спортната Чест и Българското Достойнство. Държавата и БФС гледат в различни посоки. "СГЛОБКАТА" не е в състояние да проведе както Икономически, така и Социални Реформи. Младото Поколение е принудено да напуска България. Кой да Спортува и каква Чест да Отстоява? Какво бъдеще им се предоставя?. Така, че Политическите Проектанти, които никнат като гъби след дъжд, водят към Национален Крах. Не само във Футбола.
  • 9 Хахах

    3 0 Отговор
    Тервел сега разбрал, че лудопорец над 10 години не дава друг да си и помисли...
  • 10 Логично

    3 1 Отговор
    Кой има повече пари,този поръчва музиката.
  • 11 лальо

    1 0 Отговор
    (х)Ранътъ, ама преди туй парътъ, прай борбътъ. Тъй че, чрез парътъ за парътъ.
  • 12 Левскар

    0 0 Отговор
    И по- зле ще става..Нема се плашиш Тервел !!
  • 13 МисиркоФ

    0 2 Отговор
    не наричай тези частни клубове "грандове", грандове са Реал, Юнайтед, Ливерпул и пр.