Last news in Fakti

18 Март, 2024 16:27 1 004 5

Ръководството на ЦСКА награди легенди заради подвига срещу европейския колос Ливърпул

  • футбол-
  • цска-
  • ливърпул-
  • легенди стойчо младенов

Големият герой за ЦСКА е Стойчо Младенов, отбелязал и двата гола

Ръководството на ЦСКА награди легенди заради подвига срещу европейския колос Ливърпул - 1

Ръководството на ЦСКА награди част от легендите, играли при отстраняването на европейския колос Ливърпул преди 42 години.

Четвъртфиналният реванш за КЕШ на 17 март 1982 година завършва 2:0 след продължения. Големият герой за ЦСКА е Стойчо Младенов, отбелязал и двата гола.

Джони Велинов, Методи Томанов, Георги Илиев - Майкъла, Митко Димитров (син на Динко Димитров и племенник на Георги Димитров - Джеки), както и Сашо Александров и Марио Вълков присъстваха на победата над Ботев (Пловдив) с 4:0 снощи на "Васил Левски" и получиха лимитирани колекционерски монети.

Има обаче важно уточнение. Тези, които не са присъствали на мача вчера, също ще бъдат наградени. Един от тях е именно Стойчо Младенов. Легендата на ЦСКА е бил в чужбина, което му е попречило да отиде на стадиона. Младенов обаче се е чул с изпълнителния директор на клуба Стоян Орманджиев и когато се върне в България, ще получи своята лимитирана колекционерска монета.

Съобщението в сайта на ЦСКА:

ЦСКА - Ливърпул 2-0

"О, нещастен Ливърпул,

Тежък беше жребият за теб,

ЦСКА той ти отреди,

славата ти той отнесе.

Но, главата си вдигнете,

тежки сълзи не ронете,

Интер, Нотингам, Аякс

бяха тук преди вас.

Те нарекоха стадиона

„гробница за шампиони".

Освен разгромната победа на ЦСКА с 4:0 срещу Ботев (Пловдив), вчерашният ден даде още един повод за радост на червените фенове.

По случай паметния мач и отстраняването на английския колос Ливърпул с 2:0 преди 42 години (17 март 1982 г.), в ложите на Националния стадион, с присъствието си ни удостоиха част от легендите на ЦСКА, играли в този исторически двубой: Джони Велинов, Мето Томанов, Георги Илиев - Майкъла, Митко Димитров (син на Динко Димитров и племенник на Георги Димитров - Джеки), както и Сашо Александров и Марио Вълков.

Тези славни армейски състезатели, донесли толкова много радост, щастие и успехи на ЦСКА, получиха почетни лимитирани колекционерски монети, поднесени от изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев и Филип Филипов.

Поздравления и почести за всички наши славни играчи и треньори, които за били част от този велик мач за ЦСКА и българския футбол!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    1982-ра, тогава футболът беше спорт и религия❗ Днес е "просто бизнес"❗
  • 2 Шизофен 1914

    4 0 Отговор
    ЦСКА - Ливърпул 2-0

    "О, нещастен Ливърпул,

    Тежък беше жребият за теб,

    ЦСКА той ти отреди,

    славата ти той отнесе.

    Но, главата си вдигнете,

    тежки сълзи не ронете,

    Интер, Нотингам, Аякс

    бяха тук преди вас.

    Те нарекоха стадиона

    „гробница за шампиони".

    Моля ви не споменавайте такива неща, че вобще не се чуствам добре.
    Избиваме на стихотворения
  • 3 живков

    0 2 Отговор
    Жалък футбол ! Веднъж били Ливърпул и го честват 42 години .Ако имахме истински футбол , за 42 години щяхме да сме ги объщали поне 7-8 пъти и нямаше дори да ни прави впечатление .
  • 4 Ретрофутбол

    0 0 Отговор
    Абе колко не гра, папуаси и тем подобни играеха тогава в нашите отбори, а? Сигурно ако тогава в ЦСКА, Левски, Тракия, Берое, Марек и Академик София, побеждавали съответно Аякс, Барселона, Байерн и Милан...та ако тогава в тях играеха днешните звезди в така наречените "български" отбори Бонго Нвонго, Клатимадейра Парейра и Мусеебе Наали щяхме да сме балканскии, европейски , световни, галактически и вселенски шампиони!
  • 5 сегашните не могат да тичат

    0 0 Отговор
    Футбола ни тогава , катереше стръмни върхове , и тъкмо беше започнал да достига и изравнява това което се играеше в Европа. Поколенията от 60-те , 70-те успяха да предадат своя опит , и се надграждаше в силно положителна тенденция. Имаше много материал, по градчета, села, паланки , училищни дворове ,футбола беше религия , и се риташе до малките часове на нощта. После бой , щото никой не приемаше загубите . Сега се опъват линии , и наргилета до сутринта, и чоплене на телефоните . Гонзо щял да развива ДЮШ , как ще стане без деца , израснали в здрави семейства , здравословна среда , и възпитавани от малки на труд и упоритост .