Last news in Fakti

18 Март, 2024 19:27 671 3

Илиан Илиев е треньор №1 на България за 2023 година

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • треньор на годината-
  • футболист на годината-
  • черно море-
  • национален отбор

На второ място в анкетата остана треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев

Илиан Илиев е треньор №1 на България за 2023 година - 1
Снимка: БГНЕС

Илиан Илиев бе избран за треньор номер 1 на България през 2023-а година. Той постигна голям успех с Черно море на клубно ниво, като пое и националния отбор на България в труден момент, записвайки престижни резултати като равенствата със Сърбия и Унгария в европейските квалификации. Илиев продължава и битката с неговия Черно море за титлата в efbet Лига, като се надява да постигне и положителни резултати начело на националния отбор на България.

"Искам да кажа, че е огромна чест за мен. Това е огромно признание да бъда сред такива добри треньори. Благодарен съм, че мога да работя през последните години и да вкарам идеите си. Благодаря на щабовете, които ме подкрепят. Благодаря и на Петьо Костадинов, с когото сме 10 години, тези награди са на половина негови", заяви той.

"Благодаря и че успяват да ме търпят, защото познават моя характер", допълни Илиан Илиев.

На второ място в анкетата остана треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, който получи 85 точки. Топ 3 допълни Ивайло Петев със 80 точки от гласовете на спортните журналисти.

Ето какво заяви Дерменджиев след награждаването: „За мен е много голяма чест тази награда. Благодаря на моето семейство, на играчите, на клуба и не на последно място на тези, които са гласували за мен“.

Топ 5 допълниха бившият треньор на Левски и настоящ такъв на Левски Станимир Стоилов, който събра 65 точки, и наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш с 61 точки.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банкя

    2 0 Отговор
    Протежето на Борисов се е наместил до Илиан Илиев ...
  • 2 ВарнаКорумпе

    2 0 Отговор
    паднаха от Литекс, нека обясни, реално никакви трофеи, само разпродажби !!!
  • 3 2398

    0 1 Отговор
    Що за анкета без Любо Пенев.Това е най-добрия треньор.