Last news in Fakti

24 Май, 2024 10:30 833 1

Звездното представяне на крилото на Аталанта грабна вниманието на Барса

  • аталанта-
  • адемола луукман-
  • байер леверкузен-
  • барселона

Нигериецът отбеляза хеттрик за успеха с 3:0 на неговия тим

Звездното представяне на крилото на Аталанта грабна вниманието на Барса - 1
Снимка: БГНЕС

Звездното представяне на крилото на Аталанта Адемола Луукман на финала на Лига Европа срещу Байер (Леверкузен) е привлякло вниманието на Барселона, пише "Спорт". Нигериецът отбеляза хеттрик за успеха с 3:0 на неговия тим. Директорите на Барса Деко и Боян Къркич наблюдаваха на живо изявите на 26-годишния футболист на "Авива Стейдиъм" и са останали впечатлени, като са го набелязали като потенциална трансферна цел за лятото.

Луукман изигра силен сезон за Аталанта, като представянето му на финала бе само черешката на тортата. Той има 15 гола и 8 асистенции в 43 мача във всички турнири.

В същото време в Барселона се оглеждат за качествени и не прекалено скъпи играчи, с които да подсилят състава си. Нигериецът има договор за още две години и в момента цената му на пазара е от порядъка на 30 милиона евро, която би била по силите на каталунците. Именно заради това той е попаднал в списъка на Деко за лятната селекция.

Адемола Луукман е в състава на Аталанта от 2022 година, когато бе привлечен от РБ Лайпциг. Преди това той носи екипите и на Чарлтън, Евертън, Фулъм и Лестър. Крилото е и национал на Нигерия с 22 мача и 6 гола до момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    0 0 Отговор
    Честито на дойчовците.Тия,ако играят в първенствата на Испания,Антлия и Италия,няма да са в десетката.