Last news in Fakti

24 Май, 2024 17:24 986 5

Барселона официално се разделя със старши треньора си

  • шави ернандес-
  • футбол-
  • барселона

Испанецът ще води тима за последен път в неделния мач със Севиля

Барселона официално се разделя със старши треньора си - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона се разделя със старши треньора си Шави Ернандес в края на сезона, обявиха от клуба. Испанецът ще води тима за последен път в неделния мач със Севиля.

Това е станало ясно след среща на цялото ръководство днес, на която президентът Лапорта е уведомил Шави за решението си. Присъствали са още спортният вицепрезидент Рафа Юсте и спортният директор Деко, както и асистентите на Шави - Оскар Ернандес и Серхио Алегре.

"Барселона благодари на Шави за работата му като треньор, която допринася за несравнимата му кариера като играч и капитан на отбора, и му пожелава целия късмет на света", пишат от клуба.

Припомняме, че в началото на годината Шави обяви, че ще напусне "блаугранас", но след това промени решението си. Сега обаче той бива уволнен.

Каталунците изпращат една по-скоро разочароваща кампания, в която ще завършат на второ място в Ла Лига, със сериозно изоставане от шампиона Реал Мадрид. Тимът стигна до четвъртфиналите на Шампионска лига, а там отпадна от ПСЖ.

Почти сигурно е, че Ханзи Флик ще замени испанския специалист начело на Барселона, като от клуба споделят, че ще има повече информация в следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    3 1 Отговор
    Любим отбор са ми но ръководството е трагично просто
  • 2 Барцилонската мъка край нема

    2 2 Отговор
    хахахахахахах
  • 3 тия отдавна са фалирали

    2 2 Отговор
    защо продължават да се мъчат
  • 4 Фен

    3 0 Отговор
    Барселона не може да се води от германец. Това няма е същият отбор от десетилетия насам. Аз не знам германси треньор да е бил успешен в Ла лига.
  • 5 Сезон 6 на

    1 0 Отговор
    Бий ме - обичам те!