Last news in Fakti

24 Май, 2024 20:11 1 146 2

Септември се завърна в елита на България

  • септември софия-
  • футбол-
  • втора лига-
  • efbet лига-
  • черноморец балчик

Столичани се наложиха над изпадналия вече тим на Черноморец Балчик с 3:0

Септември се завърна в елита на България - 1

Септември София се завърна в елита на България. Столичани завършиха на второто място в класирането на Втора лига, което дава директно право на изкачване в efbet Лига за сезон 2024/25. Септември си осигури промоцията след победа с 3:0 над Черноморец Балчик в Драгалевци в мач от последния кръг на шампионата.

Попаденията за успеха реализираха Йордан Йорданов и Мартин Тошев, който вкара две попадения.

Срещата се игра пред погледа на наставника на Гьозтепе Станимир Стоилов.

Черноморец изпадна в долното ниво на футбола ни. За Септември това бе 19-а победа за сезона, с които събра 65 точки.

Другият отбор, който е сигурен за най-високия ешелон, е лидерът във Втора лига Спартак Варна.

В 15-ата минута домакините създадоха първата опасност. Мартин Тошев засече с глава, но ударът му завърши в напречната греда, след това Айкут Рамадан се опита да направи добавка, която обаче не затрудни вратаря на гостите.

Черноморец Балчик също отговори подобаващо. След много добра атака в 33-ата минута Стефан Митев също беше много близо да открие резултата, но гредата се оказа пречка пред него, след като стреля отблизо.

Домакините успяха да реализират в 60-ата минута. Йордан Йорданов, който влезе като резерва на почивката, успя да се разпише за 1:0. След отлична атака, последва центриране на Жан-Пиер да Силва, Йорданов надскочи защитник и с глава заби топката в долния ъгъл.

Само 4 минути по-късно падна и вторият гол. След разбъркване в наказателното поле, Мартин Тошев се ориентира най-добре и стреля от границата на пеналта за 2:0.

Класическият резултат беше оформен от Мартин Тошев, който се разписа в 70-ата минута, с което успокои своите съотборници, че тимът ще влезе в елита. Айкут Рамадан пусна хитър пас към своя съотборник, който оформи крайното 3:0.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гергин

    5 0 Отговор
    Септември се върна в елита за да може жадното да урежда и продава мачове
  • 2 влизат

    2 0 Отговор
    и излизат.....Файда,йок....