28 Май, 2024 07:30 1 215 5

Хари Кейн е новият носител на "Златната обувка"

  • байерн мюнхен-
  • хари кейн-
  • футбол-
  • златната обувка

Англичанинът отбеляза 36 гола в 32 мача в Бундеслигата и спечели по доста категоричен начин отличието

Хари Кейн е новият носител на "Златната обувка" - 1
Снимка: БГНЕС

След официалния край на сезона на всички големи първенства в Европа, вече е ясно, че нападателят на Байерн Мюнхен Хари Кейн е новият носител на "Златната обувка" за най-добър голмайстор за сезон 2023/24. Англичанинът отбеляза 36 гола в 32 мача в Бундеслигата и спечели по доста категоричен начин отличието, със сериозна преднина пред всичките си конкуренти.

Това ще бъде малка утеха за 30-годишния англичанин, след като клубът му изигра доста разочароващ за собствените си стандарти сезон и не успя да спечели нито едно отличие през годината.

На втората позиция в крайното класиране за отличието се нареди друг нападател от Бундеслигата. Това е голмайсторът на Щутгарт Серу Гираси, който наниза 28 попадения в 27 мача през кампанията.

Миналогодишният носител на отличието Ерлинг Холанд се нареди на третото място в крайното класиране, като раздели тази позиция с голмайстора на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе. Двамата отбелязаха по 27 гола.

По-назад в класацията останаха Лаутаро Мартинес, Артьом Довбик и Лоис Опенда, който разделиха 5-ото място с по 24 отбелязани попадения през сезона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хари Хари Хари кейн

    1 1 Отговор
    Харе харе харе кейн
  • 2 оспри

    2 0 Отговор
    Кой номер е тая обуфка? 45-ти или 46-ти?
  • 3 Златно ренде

    1 0 Отговор
    А кой е носителят на златния цървул, за голмайстор на бг първенство?
  • 4 ⚜️Лопата с чип⚜️

    2 0 Отговор
    Житен бегач! Ръга го на слаби отбори и винаги е обезличен от големите! Няма ни титла , ни дявол!

    Коментиран от #5

  • 5 090

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Лопата с чип⚜️":

    .... най-после тоя карък да вземе нещо...но като човек е една нула..наричам го каин