Last news in Fakti

2 Юни, 2024 09:00 2 003 2

Новак Джокович изравни рекорд на Федерер след епичен мач

  • новак джкович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Мачът продължи 4 часа и 32 минути и приключи малко след 3:00 часа през нощта парижко време

Новак Джокович изравни рекорд на Федерер след епичен мач - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович продължава защитата на титлата си от „Ролан Гарос“, след като в мач от третия кръг се наложи със 7:5, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:0 над 22-годишния италианец Лоренцо Музети. Мачът продължи 4 часа и 32 минути и приключи малко след 3:00 часа през нощта парижко време.

37-годишният сърбин успя да направи обрат и да запише 369-ата си победа от Големия шлем, с което изравни рекорда по този показател на Роджър Федерер. Джокера може еднолично да оглави класацията, ако в понеделник успее да елиминира Франсиско Серундоло (Аржентина) на осминафиналите.

Началото на мача между Джокович и Музети се забави, тъй като трябваше да се изчака приключването на двубоя между Григор Димитров и Зизу Бергс. Ноле успя да се наложи над италианеца в края на първия сет и започна успешно срещата.

След това сърбинът поведе с 4:1 във втората сет, но допусна обрат. Музети взе и третия сет, след като има явно предимство пред световния №1. Тогава настъпи промяна в играта на Джокович, който намали значително грешките и при 3:2 в четвъртата част направи пробив, който му позволи да изравни резултата в срещата. В решителния пети сет Новак Джокович беше безапелационен и за 18-и път в кариерата си се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Ноле

    10 1 Отговор
    Само така ,мачкане на сатаниститееее.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.