Last news in Fakti

17 Юни, 2024 13:00 1 099 0

Лудогорец може да осъществи невиждани трансфери

  • квадво дуа-
  • якуб пьотровски-
  • футбол-
  • лудогорец-
  • трансфери

Централният нападател на "орлите" и на Швейцария реализира първия гол за успеха с 3:1 над Унгария

Лудогорец може да осъществи невиждани трансфери - 1

Лудогорец може да осъществи невиждани до този момент в efbet Лига трансфери на Квадво Дуа и Якуб Пьотровски след участието на двамата играчи на Евро 2024.

Централният нападател на "орлите" и на Швейцария реализира първия гол за успеха с 3:1 над Унгария и се превърна в първия футболист в историята от efbet Лига, който бележи на европейско първенство. По-важното е обаче, че цената му на трансферния пазар скочи главоломно. Може да се каже, че Лудогорец удари джакпота с гола на Дуа.

Припомняме, че преди година Дуа бе купен от немския Нюрнберг, тогава пазарната му цена бе около 3 милиона евро. Сега цената на тарана, който си спечели титулярно място в състава на Мурат Якин за първенството в Германия, скочи до небесата и едва ли Лудогорец ще го продаде за по-малко от 10-11 милиона евро.

Сходна е ситуацията и с полския халф Якуб Пьотровски. Той влезе като резерва в първия двубой на "Дружина полска" при загубата с 1:2 от Нидерландия. Самото му присъствие на турнира на Стария континент вдига сериозно цената му. Макар че не игра много Пьотровски определено раздвижи играта на Полша и се отличи с мощен пробив, който за малко да завърши с попадение във вратата на Нидерландия. Към този момент цената на Пьотровски също е към 10 милиона евро.

Българският шампион разполага с още двама играчи, които се оценяват доста скъпо. Това са Бърнард Текпетей, оценяван на 6 милиона евро и Руан Секо. Наскоро се появи информация, че английски клуб е предложил 9 милиона евро за играча на "орлите".

Сметките показват, че Лудогорец може да прибере към 35 милиона евро от продажбите на четирима свои футболисти. Разбира се, ако реши да ги продава.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА