Last news in Fakti

17 Юни, 2024 12:30 1 016 2

Нелеп инцидент отне живота на млад олимпиец

  • тонга-
  • олимпиада в париж-
  • спорт-
  • загинал-
  • джей джей райс-
  • фойлбординг

18-годишният спортист е бил на лодка с приятелите си, като е скачал в движение във водата

Състезателят по фойлбординг Джей Джей Райс, който трябваше да представя Тонга на Олимпиадата в Париж, загина при инцидент, съобщи Ройтерс.

18-годишният спортист е бил на лодка с приятелите си, като е скачал в движение във водата. При един от скоковете той попаднал на плитчина, ударил главата си и е загинал от черепно-мозъчна травма. Пристигналите медицински лица само са констатирали смъртта му.

Райс е роден в САЩ в семейство от британски произход, но е цялото му детство е преминало в Тонга, където родителите му притежават хотел. Той щеше да стане първият спортист с бял цвят на кожата, който да представя островната държава на Игрите. Според анализатори той е бил един от претендентите за спечелването на златен медал.

Фойлбордингът е един от новаторските водени спортове. Спецификата е, че дъската има хидрокрило, което държи сърфиста до метър над водата. Целта е да се изпълнят максимално сложни елементи върху вълните. Скоростта, която се развива, може да достигне до 50 километра в час.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сандо

    7 0 Отговор
    Кога го измислиха този спорт,кога успяха и олимпийски да го направят?В същото време искат основополагащ спорт като бокса да го изхвърлят,същото се канят да направят и с щангите.И за борбата се чуват гласове.Искат да ни накарат да се забавляваме с джендърските им измислици.