12 Юли, 2024 22:15 1 222 0

Сериозна опасност е надвиснала над баскетболните ЦСКА и Левски

  • цска-
  • левски-
  • баскетбол-
  • спорт-
  • росен барчовски

По думите на Барчовски, ЦСКA е изчистил почти напълно финансовите си задължения

Сериозна опасност е надвиснала над баскетболните ЦСКА и Левски - 1

Ще има ли София професионален баскетбол догодина? След като ЦСКА не подаде заявка за участие в Националната баскетболна лига, Левски също може да не продължи в елита на България.

„Правим опити, вече в рамките на три месеца, с всичките си контакти, които имаме, да потърсим нов такъв договор, но не се намира“, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски за NOVA.

По думите на Барчовски, ЦСКA е изчистил почти напълно финансовите си задължения.

„Ако някой се появи, ще получи зала, школа и абсолютно изчистен отбор откъм задължения“, допълни Барчовски.

Другият столичен тим, Левски, също се бори с финансови трудности, а ситуацията по думите на президента на клуба от Константин Папазов е следната: „За съжаление, като това в ЦСКА, не мога да си представя, че може това да се случи. Сумата, която търсим е съвсем скромна, само с български създатели. Смятам, че в този вариант с максимални ограничения в рамките на 400 хиляди, можем да се справим“.

„Абсолютно реално е, догодина българският мъжки баскетбол да бъде без ЦСКА и Левски, както и без отбор от София“, сподели тъмната си прогноза Росен Барчовски.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА