13 Юли, 2024 11:00 1 114 5

Петър Стойчев се изправя пред ново тежко изпитание

  • петър стойчев-
  • плуване-
  • спорт

Време е за шестото предизвикателство от Oceans Seven, най-студеното

Петър Стойчев се изправя пред ново тежко изпитание  - 1

Българският плувец Петър Стойчев се изправя пред ново предизвикателство.

"Време е за шестото предизвикателство от Oceans Seven, най-студеното. Северният канал. С дължина от 35 км и температура на водата 13 градуса. Ще стартираме в 6:30 сутринта българско време от Северна Ирландия (град Донагади) и трябва да финишираме на отсрещния Шотландски бряг”, написа вчера Петър Стойчев в социалните си мрежи.

47-годишният българин е носител на Световната купа по плувен маратон 11 поредни години (от 2001 до 2011 г.) и е признат за най-успешния състезател в света по плувен маратон.

Зад гърба си именитият ни сънародник има световна титла в плуването на 25 км от Шанхай 2011, като освен това е и първият плувец от България, приет в Международната зала на плувната слава в САЩ.

В кариерата си Стойчев има и четири последователни участия на олимпийски игри - между Сидни 2000 и Лондон 2012, в които плува в дисциплините 400 и 1500 м. свободен стил в басейн и 10 км в открити води. Най-добрите му постижения идват именно в плувния маратон - 6-о място в Пекин 2008 и 9-а позиция в Лондон 2012.

На Летните олимпийски игри в Пекин 2008 Петър Стойчев е избран и за знаменосец на българската делегация по време на церемонията по откриване.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОВАЧ

    6 7 Отговор
    защо ни занимаваш с този комплексар дето не е плувал когато е трябвало и тоя Емо от БФ триатлон е луд като него ,има много момчета плувци ,които ако има кой да финансира сигурно ще го правят същото и по добре! този неуспял министър да си плува из Велинградските басейни там има достатъчно вода !този шопар докато беше министър в ММС какво стори за плуването и водните съоражения в БГ??? само лапане в собствена полза и далавери с проекти!!!
  • 2 Петър Стойчев

    8 0 Отговор
    Е голям Българин! Поклон пред човека амфибия
  • 3 Аман

    3 3 Отговор
    Това са някакви си лични желания и занимания на този пишман шампион, министър и политик. И неуспешно се опитват да ни го представят за шампион, велик българин и още по- велик бивш министър... Пфу....
  • 4 Нищо лично

    1 2 Отговор
    Но, да не стане като с Боян Петров с тези предизвикателства. Да се спре до като е време. Мъртви герои не ни трябват
  • 5 Народно Събрание

    2 1 Отговор
    (град Донагади)-на български: Нагаждаме се. Може и към температурата на водата. Или пък- "На госпожа еди- коя си й се гади".