29 Юли, 2024 11:00 1 618 1

Стана ясно кога е големият мач Надал – Джокович в Париж

  • рафаел надал-
  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • олимпиада-
  • париж 2024

Двубоят между испанеца и сърбина е втори на корт „Филип Шатрие“

Стана ясно кога е големият мач Надал – Джокович в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Очакваният от феновете на спорта мач от Игрите в Париж между Рафаел Надал и Новак Джокович ще се проведе днес най-рано от 14:30 часа. Поне такава е предварителна програма на олимпийския тенис турнир.

Двубоят между испанеца и сърбина е втори на корт „Филип Шатрие“. Преди това на същия терен световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек (Полша) ще играе срещу французойката Диан Пари.

Рафаел Надал и Новак Джокович за втори път ще се изправят един срещу друг на Олимпийски игри. Първия е през 2008 г. в Пекин, когато испанецът печели на полуфиналите с 6:4, 1:6, 6:4.

Матадора и Джокера имат общо 59 мача помежду си, като сърбинът има предимство с 30:29 победи. Двамата за последно се срещнаха на четвъртфинала на „Ролан Гарос“ през 2022 г., когато Надал се наложи с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4). Това беше реванш на испанеца за загубата му от Ноле на полуфинала на Откритото първенство на Франция година по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Победа за Надал !

    1 1 Отговор
    Джокович няма да види титла.