29 Юли, 2024 08:30 1 024 9

Златните момичета на България заминаха за Олимпийските игри в Париж (СНИМКИ)

  • художествена гимнастика-
  • олимпийски игри-
  • париж 2024-
  • спорт

За медалите във френската столица ще се борят Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара, както и ансамбълът в състав София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска

 Златните момичета на България заминаха за Олимпийските игри в Париж (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Състезателките от индивидуалното и националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха за Олимпийските игри в Париж рано тази сутрин.

За медалите във френската столица ще се борят Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара, както и ансамбълът в състав София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска.

 Златните момичета на България заминаха за Олимпийските игри в Париж (СНИМКИ)

За Париж отлетяха и треньорките Валентина Иванова, Мариана Памукова, Бранимира Маркова (индивидуално) и Весела Димитрова и Ясена Стойнева (ансамбъл), резервата в индивидуалното Елвира Краснобаева, както и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Националните състезателки по художествена гимнастика са подкрепени от Фондация "Спорт в България".

 Златните момичета на България заминаха за Олимпийските игри в Париж (СНИМКИ)

Златните момичета за България ще имат достатъчно време за аклиматизация в Париж, тъй като състезанията по художествена гимнастика ще се проведат в последните дни на Олимпиадата. На 8 август ще се проведе квалификацията в индивидуалното, на следващия ден е квалификацията при ансамблите и финалите в индивидуалното, а на 10 август ще бъде битката за медали при ансамблите.

 Златните момичета на България заминаха за Олимпийските игри в Париж (СНИМКИ)

Очакванията към българските гимнастички са много големи. Ансамбълът ще защитава олимпийската си титла от Игрите в Токио преди три години, докато за Боряна Калейн това ще бъде второ участие на олимпиада, след като в японската столица тя финишира на пето място. За Стилияна Николова Париж ще бъде олимпийски дебют.

 Златните момичета на България заминаха за Олимпийските игри в Париж (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    3 0 Отговор
    ....президентката на Българската федерация по художествена гимнастика -Илиана Раева.
  • 2 Стас

    6 0 Отговор
    Желая на нашите златни мацончета Олимпийска титла!
  • 3 електрошок

    3 1 Отговор
    На осми и десети август....чак! Воооо,скоро няма да е! Искаме сега да им се наслаждаваме!
  • 4 Къде ги пращате?

    5 0 Отговор
    Състезателите били настанени в едно гето, било пълно с доктори и архитекти. Вече имало изревали спортисти, че на един телефона му откраднали, на друг маратонките. Масово напускали олимпийското село, като си измисляли разни причини.
  • 5 НОРМАЛЕН

    6 1 Отговор
    Да внимават там с обратните та ГЕЙПИАДАТА.
  • 6 излишък на евро-ценности

    5 1 Отговор
    Лесбопедерухската олимпиада започна.Нормални не се допускат.
  • 7 наоми

    2 0 Отговор
    В кое село ще ги настанят,щото до тогава доста спортисти ще са приключили участието си на игрите?
  • 8 мани беги

    2 0 Отговор
    ня да тръгнат сички заедно и на откриването мацките ни да красят, цял свят да види красотичките ни, ам ся ше тръгват, пффффффф ... бълхарска рабта ... тука само бълхи, мани беги ве
  • 9 мани беги

    1 0 Отговор
    и кой тъпунгер го измисли тфа? да бъде уволнен! скръндзите се за някви мижави пари хах акъл за 5 стинки нямате в тая федерация