29 Август, 2024 22:30 718 0

Буфон и Роналдо със специални награди от УЕФА

  • джанлуиджи буфон-
  • кристиано роналдо-
  • уефа-
  • александър чеферин-
  • футбол-
  • жребий

Роналдо, който е известен със своите изключителни футболни умения и рекордни постижения, стана първият играч, който достигна и надмина всички предходни рекорди по броя на вкараните голове в турнири

Буфон и Роналдо със специални награди от УЕФА - 1
Снимка: БГНЕС

По време на тържествената церемония по теглене на жребия, Александър Чеферин, президент на УЕФА, връчи Президентската награда на УЕФА за цялостен принос на Джанлуиджи Буфон. Наградата беше присъдена на италианската легенда в знак на признание за дългогодишната му и забележителна кариера в световния футбол.

Буфон, който се счита за един от най-великите вратари в историята на спорта, получи отличието за принос към играта, който включва не само неговото изключително представяне на терена, но и вдъхновяващото му лидерство и спортно поведение извън него. Наградата подчертава значението на неговата кариера и влиянието, което оказа на футболната общност.

Кристиано Роналдо пък получи наградата на президента на УЕФА за най-много голове в историята на турнира. Тази престижна награда беше присъдена на португалската звезда в знак на признание за неговото забележително постижение в състезанията на европейската футболна сцена.

Роналдо, който е известен със своите изключителни футболни умения и рекордни постижения, стана първият играч, който достигна и надмина всички предходни рекорди по броя на вкараните голове в турнири, организирани от УЕФА. Неговото уникално постижение подчертава не само техническите му умения, но и неговата постоянност и отдаденост на играта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА