7 Септември, 2024 21:42 2 204 2

Грузия отнесе Чехия в Лигата на нациите

  • чехия-
  • грузия-
  • футбол-
  • лига на нациите-
  • видео

Двубоят в Тбилиси се състоя два месеца и половина, след като двата състава завършиха 1:1 в двубой от груповата фаза на европейското

 Грузия отнесе Чехия в Лигата на нациите - 1

Сензацията от Евро 2024 Грузия отнесе Чехия с 4:1 в първия между двата тима от 1 група на Лига В на Лигата на Нациите. Двубоят в Тбилиси се състоя два месеца и половина, след като двата състава завършиха 1:1 в двубой от груповата фаза на европейското. Хората на Вили Саньол отново демонстрираха силен футбол на контраатака, за да стигнат до категоричната победа.

Тяхната звезда Хвича Кварацкелия откри в 33-ата минута от дузпа, която сам спечели и вече има 17 попадения за Грузия, колкото и Тимур Кецбая. Лидер с 26 е Шота Арвеладзе.

След паузата домакините тотално наложиха предимството си. Георги Чакветадзе направи 2:0 в 53-ата минута при контраатака, при която остана сам срещу вратаря. В 63-ата Жорж Микаутадзе реализира с отличен от въздуха, а малко след това Георги Кочорашвили се разписа с глава след майсторска асистенция на Чакветадзе.

До края чехите все пак върнаха един гол след мощния удар под гредата на Лукаш Калвах, но това като цяло бе много лош двубой за тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Гица

    0 0 Отговор
    Кви са тез лиггги, дето ги рочите не знам. Откога почнахте с това наименование. Нещо Супер боул да ви се привижда?
  • 2 Един българин

    0 0 Отговор
    Я ги гледай тия грузинци как почнаха ядове да създават до вчера ги биеха като мече у дере сега биха и Чехия айде нас как да е нас вече кой не ни бие даже Литва на два пъти и Черна гора също