12 Септември, 2024 07:30 1 834 1

Холанд с важно условие, за да преподпише с Манчестър Сити

  • манчестър сити-
  • ерлинг холанд-
  • футбол-
  • договор

Не мисля, че евентуалната клауза в договора на Холанд ще се отнася за определен клуб

Холанд с важно условие, за да преподпише с Манчестър Сити - 1

Нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд и шефовете на клуба са започнали първоначални разговори за подписването на нов договор между двете страни. Настоящият контракт на норвежеца е за още три години, но въпреки това на "Етихад" са склонни да му предложат нов договор с по-добри условия и по-дълъг период, пише "Футбол Инсайдър".

След първоначалните разговори между шефовете и агента на играча Рафаела Пимента, изглежда и двете страни имат желание да се стигне до сделка. Холанд обаче е поставил важно условие, което притеснява "гражданите". Той е поискал в новия му договор да бъде заложена клауза за откупуване, а това не се нрави особено на босовете на "Етихад", защото идеята на новия контракт е той да отблъсне евентуални кандидати за подписа на нападателя. Докато наличието на подобна клауза винаги оставя вратичка за евентуален трансфер.

Ако все пак се съгласят на вкарването на подобна клауза в договора, то цената със сигурност ще бъде толкова висока, че много малко клубове биха могли да си я позволят да я платят. Това ще даде поне някаква сигурност на шефовете на Сити, че няма толкова лесно да изпуснат звездата си.

"Не мисля, че евентуалната клауза в договора на Холанд ще се отнася за определен клуб. Чували сме подобни слухове, но истината е, че Холанд винаги преди е имал клауза в договора си, още от времето му в Борусия (Дортмунд). В Ман Сити също може да сложат такава клауза, но тя няма да важи само за Реал Мадрид, а за всеки клуб, който може да си я позволи. В последните месеци текат преговори между Холанд и Сити за нов договор. Това е приоритет за клуба. Играчът също е щастлив там и иска да остане. Тези преговори вървят вече с месеци, може би дори половин година. Има активност и от двете страни и има реален шанс да стигнат до съгласие в даден момент", смята пък трансферният експерт Фабрицио Романо.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    2 0 Отговор
    Защо ли всички гледат към Реал Мадрид.