19 Септември, 2024 11:00 583 4

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис

  • даниел дюбоа-
  • антъни джошуа-
  • бокс-
  • спорт-
  • мохамед али-
  • ивендър холифийлд-
  • ленъкс люис

Джошуа вече е постигнал толкова много в бокса, но има шанс отново да се възцари, като вземе титлата от Трипъл Ди

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис - 1

Антъни Джошуа може да се окаже в много елитна компания, ако спечели боя с Даниел Дюбоа в събота вечер. Ей Джей се изправя срещу своя британски противник на стадион „Уембли“. Боят е първа защита на титлата на IBF в тежка категория от Дюбоа.

Джошуа вече е постигнал толкова много в бокса, но има шанс отново да се възцари, като вземе титлата от Трипъл Ди. Преди това Джошуа е притежавал два пъти световните титли в тежка категория, но не е държал пояса, откакто загуби два пъти от Олександър Усик през 2021 и 2022 г.

Оттогава той възстанови тренировките си под ръководството на новия си наставник Бен Дейвидсън и се стреми отново да достигне големия успех на 33-годишна възраст. Но той има възможност да стане трикратен шампион в тежка категория, ако победи "Динамита" и отнеме короната на IBF от местния си съперник.

Преди това само петима души са били трикратни шампиони в тежка категория, включително Мохамед Али, Ивендър Холифийлд и Ленъкс Люис.

Ето пълния списък на талантливите боксьори в синята категория, които вече са част от клуба на рекордьорите:

ЛЕНЪКС ЛЮИС

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис

Рекорд: 41-2-1 [32 нокаута]

Световни титли: WBC в тежка категория х2; WBO, IBF, тежка категория

Един от най-великите боксьори в тежка категория за всички времена, Люис завърши всичко в дивизията, побеждавайки Майк Тайсън, Франк Бруно и колегите си Кличко и Холифийлд по време на невероятния си път към неоспоримата слава.

Люис беше точен, изключително мощен и талантлив техник, който винаги можеше да се меси с най-добрите, като по време на звездния си път в професионалните редици беше победен само два пъти от Хасим Рахман и Оливър Маккол.

ИВЕНДЪР ХОЛИФИЙЛД

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис

Рекорд: 44-10-2 [29 нокаута]

Световни титли: WBA, WBC, IBF в тежка категория; WBA, IBF в тежка категория; WBA в тежка категория

Истински майстор на ринга, Холифийлд се превръща в един от най-великите бойци в историята, като доминацията му се отразява не само в тежка, но и в полутежка категория, тъй като става първият, който е безспорен шампион в две дивизии в ерата на "трите пояса".

През годините на върха на силите си той изковава някои епични съперничества с прочути двубои срещу Ленъкс Люис и Майк Тайсън, които му помагат да си осигури дълголетие, след като става единственият боксьор, печелил титли през 80-те, 90-те и 2000 г. Легендата е и четирикратен шампион в тежка категория, а последният му успех е през 2001 г., когато побеждава Джон Руис, за да си върне титлата на WBA.

МОХАМЕД АЛИ

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис

Рекорд: 56-5 [37 нокаута]

Световни титли: WBA, WBC в тежка категория х2; WBA в тежка категория

"Най-великият" неслучайно си спечелва псевдонима, тъй като постиженията му в тежка категория не могат да се сравнят с никой друг, а благодарение на ловките си движения, невероятните си умения и дръзкия си характер той се превръща в може би най-известното име в бокса.

Али се бие в някои от най-историческите сблъсъци на всички времена, включително в прочутия мач "Грохот в джунглата" с Джордж Форман през 1974 г., който е гледан от близо един милиард зрители по целия свят, оставяйки си наследство като никое друго.


ВИТАЛИЙ КЛИЧКО

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис

Рекорд: 45-2 [41 нокаута]

Световни титли: WBO в тежка категория; WBC в тежка категория х2

Велик в съвременната епоха, Кличко, заедно с брат си Владимир, са династия от подвижни и мощни боксьори, а господството му на върха го прави световен шампион три пъти. Украинецът доминираше в периода, който по-късно бе наречен ерата "Кличко", като по време на неговото управление падаха рекорди, преди да се оттегли като действащ световен крал на 42-годишна възраст.

МАЙКЪЛ МУРЪР

Антъни Джошуа може да се нареди до Мохамед Али, Холифийлд и Ленъкс Люис

Рекорд: 52-4 [40 нокаута]

Световни титли: WBO в тежка категория, WBA, IBF в тежка категория; IBF в тежка категория

Мурър е коварен и силен боксьор с обратен гард, който остава под радара, тъй като постига безпрецедентни успехи в бляскавата боксова дивизия, където се изправя срещу огромни имена, сред които Холифийлд и Джордж Форман.

Успехът му се отрази и в полутежка категория, а рекордите се сринаха, тъй като той достигна статут на линеен шампион, което оттогава е постигнато в двете дивизии само от Олександър Усик.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тапа

    3 4 Отговор
    Путлер Памперса се нареди до Мистър Бийн и Тримата Глупаци.
  • 2 Стига глупости

    0 0 Отговор
    Пък аз ще се наредят до Майк Тайсън :)
  • 3 Факт

    2 0 Отговор
    Али беше любимец на всички когато върна медала. Велик, защото имаше Велики противници като Джо Фрейзър. Даваха мачовете по нашата тв. За мача с Форман в Заир има песен. Още помним танца по ринга, белия екип, продължителната му защита и бързата серия, с която повали шампиона Форман. Стадионът беше правен от Българи.
  • 4 той от тях е гледал

    0 0 Отговор
    няма техните резултати . Фюри е дори по добър .