21 Септември, 2024 19:58 628 5

ЦСКА победи Берое с гол от дузпа

  • цска-
  • дузпа-
  • благоевград-
  • берое-
  • годуин коялипу

Единственият гол в двубоя беше отбелязан от Годуин Коялипу

ЦСКА победи Берое с гол от дузпа - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София се наложи с 1:0 над Берое (Стара Загора) в среща от 9-ия кръг на първенството на efbet Лига. Новото попълнение Годиун Коялипу от дузпа в края на първото полувреме осигури третата победа на тима и втора поредна под ръководството на Александър Томаш. За самия футболист това също е трето попадение, предаде БТА.

С успеха днес армейците рязко скочиха нагоре в класирането и вече са на 10-о място, като изпревариха по голова разлика Локомотив (София), който по-късно днес гостува в Разград на шампиона Лудогорец. Под ръководството на новия си треньор Александър Томаш "армейците" се бяха устремили към втора победа, а днес те трябваше да играят на стадиона в Благоевград поради невъзможност да бъде осигурен стадион в столицата. А срещата започна с 11 минути закъснение, след като системата за видеопомощ в полза на съдиите (ВАР) нямаше как да бъде стартирана заради правостоящи фенове, които пък пречат на камерите да маркират всяка ситуация.

При това положение, след като системата ВАР нямаше как да бъде използвана пълноценно, съдията Димитър Димитров накара отборите да подпишат протокол, че ще ползва помощ от хората в стаичката Волен Чинков и Иво Колев когато това е възможно. Първата ситуация за гол се откри пред беройци, като Енцо Еспиноса получи добра топка от Кевин Сейхас и стреля, но Густаво Бусато внимаваше и спаси. След тази ситуация играчите на ЦСКА наложиха сериозно надмощие, но имаха стрелкови възможности към края на първия половин час. Колияпу и Eто'о обаче не бяха точни, когато получиха топката. Минута по-късно ЦСКА можеше да остане с 10 души, след като Илиан Илиев влезе много грубо в краката на Хуан Карлос Пинеда, но съдията не му показа повече от жълт картон.

ЦСКА-София откри резултата в 4-ата минута на добавеното време на първата част, когато изведнъж системата ВАР се оказа изправна и сигнализира на съдията Димитров, че има фаул в наказателното поле срещу Марселино Кареасо. Първоначално на терен решението беше за засада, но след намеса на съдиите пред мониторите това се промени. Повторенията показаха доста спорно нарушение, при което Кареасо се препъва в крака на защитник от Берое. От 11-те метра централният нападател на ЦСКА не сбърка и осигури победата на своя тим.

След почивката тимът на ЦСКА-София беше по-активен, като в 53-а минута Джонатан Линдсет дриблира чудесно и стреля, но ударът му премина встрани от дясната греда на Берое. Веднага след това Матиас Фаетон навлезе остро по левия фланг и преодоля съперников играч. Коялипу получи топката и стреля, но вратарят Артур да Мота спаси. В 65-ата минута пък Джейсън Локило изпълни пряк свободен удар, като изпълнението му беше във вратата. Топката обаче се отби от напречната греда. Постепенно тимът от Стара Загора се изнесе в по-предни позиции, за да търси изравняване. Но в 89-ата минута те можеха да бъдат наказани от втори гол за ЦСКА. Матиас Фаетон, който мина на дясното крило, финтира Франко Рамос и стреля, но слабо и в ръцете на вратаря Артур да Мота.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курдо Коленков

    13 4 Отговор
    Пак яки съдийски аванти и подаръци за прасетата.

    Коментиран от #4

  • 2 Иван Грозни

    9 1 Отговор
    И Плевнята да сложите за треньор това ще е. С приказки няма резултати. Колко треньора ще смените и нито един играч. Тъпа ситуация. Кой носи отговорност?
  • 3 Гуцката

    7 3 Отговор
    С гол от ВАР...
  • 4 Подуйноков

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Курдо Коленков":

    Прасетата умряха... От глад и шап 2016 та.
  • 5 Даниел

    9 3 Отговор
    Гонзо май пак ще уволнява съдии?!
    Как така решиха ,че вар ще се използва,когато “може”?
    Използваха ли вар за ситуацията с евентуален червен картон?
    Защо главният съдия и Чинков даже на стоп кадър не успяха да видят,че дузпа няма?
    Според мен възможните отговори са два?!