19 Септември, 2024 13:00 589 1

Косовският национал в ЦСКА: Луд съм, но само на терена

  • цска-
  • футбол-
  • зюмюр бютучи

27-годишното ляво крило разкрива, че адаптацията му върви по план и се чувства прекрасно, макар и в съвсем нова обстановка

Косовският национал в ЦСКА: Луд съм, но само на терена - 1

Едно от най-любопитните имена в селекцията на ЦСКА безспорно е това на косовския национал Зюмюр Бютучи. Усмихнат, позитивен и готов за шеги - Зюм, както го наричат всички в отбора, имаше възможност да усети магията „ЦСКА“ още по време на дебютния си двубой срещу Локомотив София, белязал завръщането на червените фенове по трибуните. Той се включи през второто полувреме при победата с 3:0 в „Надежда“ и веднага впечатли с отлична техника и поглед върху играта.

27-годишното ляво крило разкрива, че адаптацията му върви по план и се чувства прекрасно, макар и в съвсем нова обстановка. Бютучи бе привлечен от турския Анталияспор, а преди това е играл за Олимпиакос, Коняспор, Залцбург и норвежките Викинг и Санднес Улф. Той роден в Белгия, но израства и се развива като футболист в Норвегия, където преминава през всички юношески национални отбори на страната.

„Тук е много различно. Всяка страна има собствен стил, хората са специфични, но в същото време заради опита ми с националния отбор на Косово усещам и общи неща с България. Но за мен е по-лесно да се адаптирам на ново място, тъй като съм живял в много различни държави и съм свикнал“, признава Бютучи пред официалния сайт на ЦСКА.

И добавя, че решението да дойде в клуба е добре обмислено.

„Усетих голямото желание на клуба да ме привлече. Преговорите продължиха дълго, но в крайна сметка желанията ни съвпаднаха. Проведох сериозен разговор и с треньора. Всичко това ме накара да се почувствам уверен, че можем да постигнем успехи заедно. Това бе важно решение в кариерата ми, предварително бях говорил с Делова, Хайнц и Линдсет, които познавам заради връзката ми с Норвегия. Те бяха много положително настроени“, обяснява Бютучи.

Той е силно впечатлен от колектива в новия си тим.

„Разполагаме с добър отбор. Треньорите се отнасят еднакво към всички и помагат на всеки да се учи, да се впише в схемата възможно най-бързо. Опитваме се да повишим сплотеността и да се чувстваме като семейство, защото това е много важно, ако искаш да си успешен“, смята косовският национал.

Феноменалната подкрепа от феновете го впечатлила много силно в първия му мач с ЦСКА.

„Хубаво е, че спечелихме трите точки. Теренът беше много труден за игра, но най-важното е, че победихме. Нашите фенове бяха страхотни. Целият сектор беше пълен. Разбрах, че това е бил първият мач с фенове този сезон. Бяха невероятни и се надявам, че ще продължат да ни подкрепят във всеки мач, защото това ни помага много. Имам усещане, че тук ще постигнем страхотни неща“, оптимист е Зюм.

Крилото не крие, че футболният профил е доста различен от личния му характер:

„На терена съм малко луд. Извън него съм много спокоен, така че всеки си мисли, че няма как да съм толкова луд. Искам да използвам максимално уменията си – да дриблирам, да центрирам, да бия удари. Напълно съм убеден, че ще помогна на отбора“, показва самочувствие новото попълнение на "червените".

Бютучи вярва в доброто бъдеще на ЦСКА.

„Знам, че вече съм част от най-големия клуб в България. Искаме винаги да бъдем на високо ниво. Знам, че тимът е имал трудно начало на сезона, но сега имаме нови треньори и нови попълнения. На прав път сме и искаме да докажем, че наистина сме най-добрият отбор. Начинът да излезеш от такава ситуация е да си силен психически и да работиш здраво. Това е урокът, който научих в моята досегашна кариера – това е единственият изход от трудностите“, завършва той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Завърнал се

    2 13 Отговор
    Тия докога ще ги лъжат че са в най големия отбор? Срамна работа.