22 Септември, 2024 20:33 851 0

Директорката на Рома хвърли оставка, феновете са бесни

  • рома-
  • даниеле де роси-
  • лина сулуку-
  • калчо-
  • серия а

Тифозите на Рома са гневни заради уволнението на Даниеле Де Роси

Директорката на Рома хвърли оставка, феновете са бесни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Директорката на Рома Лина Сулуку подаде оставка от поста, който заемаше, след гневната реакция на феновете, решили да подкрепят уволнения треньор Даниеле Де Роси, предаде БТА.

"Благодарим на Лина за всеотдайната ѝ служба в критичен за клуба период и ѝ пожелаваме всичко най-добро в бъдещите ѝ начинания“, се казва в кратко изявление на уебсайта на Рома. Италианските медии съобщават, че полицията дълго време е преценявала дали се налага на Сулуку да бъде назначавана допълнителна и засилена охрана от съображения за сигурност, след като на тренировъчната база е бил закачен плакат със заплашително послание.

Рома нареди четири мача без победа в началото на сезона в Серия А, а Сулуку – гръцка спортна адвокатка, реши да го уволни. Но това не се хареса на феновете, за които Де Роси е клубна икона. Той има близо 20 години в отбора като състезател, а стана треньор на мястото на уволнения през януари португалец Жозе Моуриньо. Де Роси отстъпи мястото си на хърватина Иван Юрич, който днес ще дебютира срещу заемащия 2-о място отбор на Удинезе.

Адвокатката беше наета от американското семейство Фридкин през април 2023-а година, които са собственици на Рома. Преди да дойде във Вечния град, тя е била изпълнителен директор на Олимпиакос (Пирея) и сега пое същата роля в италианския клуб.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА