Last news in Fakti

19 Януари, 2017 11:44 19 605 12

Часовник за много богати автоманиаци

  • mclaren-
  • часовник-
  • rm 50-03
Часовник за много богати автоманиаци - 1

Една швейцарска фирма за производство на часовници, заедно с отбора от Формула 1 McLaren F1, пусна на пазара ограничена серия от уникални, свръхтехнологични и изключително скъпи ръчни часовници.

Изделието се нарича RM 50-03 и впечатлява с използването на материала графен, който е в сравнение със стоманата е 200 пъти по-як, а плътността му е 6 пъти по-малка. Плюс този иновационен материал в RM 50-03 са използвани и титан и въглеродни нишки.Часовник за много богати автоманиаци

Самият механизъм, интегриран във високотехнологичния корпус също е доста сложен, но въпреки това тежи само 7 грама. Така целият часовник е с маса от едва 40 грама. От часовника ще бъдат произведени 75 екземпляра.

Интересното е, че към часовника всеки собственик ще получи колекционерски модел в мащаб 1:5 на болида McLaren MP4-32. Цената на такъв ексклузивен часовник е... 1 млн. във вечнозелени банкноти.Часовник за много богати автоманиаци


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Графолог

    18 5 Отговор
    Това с графена е подвеждащ трик.
    Ако имаха технология за изработка на детайли от графен, нямаше да се занимават с мижави часовници за по милион - щяха да правят далеч по- евтини детайли, но в стотици хиляди бройки, от които биха спечелили многократно повече.
  • 2 azис

    24 2 Отговор
    - Иванчо, къде е оня противоударния, непромокаем, антимагнитен скъп, свръхтехнологичен часовник, на който батерията има доживотна гаранция, който ти подарих за рождения ден?
    - Ами, тате, загубих го :(
  • 3 бай Пешо

    16 7 Отговор
    е.ати грозният часовник
  • 4 Кобрата

    24 5 Отговор
    Последното нещо за което бих похарчил 1 млн. е часовник...
    Има хубави швейцарски часовници и по 200 лева...

    Коментиран от #8, #10

  • 5 китайче

    24 3 Отговор
    Давам 4 лева
  • 6 тик так

    12 3 Отговор
    Скъп часовник на който трудно можеш да видиш колко е часът.
  • 7 гамена

    6 3 Отговор
    Жалко за труда
  • 8 Коментатор

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Не би ги похарчил, защото ги нямаш😂

    Коментиран от #9

  • 9 Кобрата

    10 8 Отговор

    До коментар #8 от "Коментатор":

    Не ми и трябват...
    Казвам, че дори и да ги имам, не бих ги дал... Не съм закъсал чак толкова, да знам колко е часът, че да дам повече от 100-200 лева за часовник.
    Ти като си голям паралия, купи си го
  • 10 Лъчо

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Ами аз вече 5-та година карам с един QQ за 20 лева, водоустойчив на дъжд пише до 5 бара май пада на земята неведнъж, но е гумено покритие и нищо му няма, не го усещам толкова ее лек. батерията първият път държа 3 години и нещо. Сега е на втора батерия и още върви без да закъснява? Е доживотно едва ли ще доживее при толкова безотговорно поведение от мояс трана...ами не го жаля...но се надявам да разбера колко смени на батерии може? А всяка държи минимум по 2 години ако е годна. Е милион не бих дал за часовник. но бих си купил ново Сузуки Самурай и бих му сложил снегорин отпред за да съм сигурен че като не мине фадромата ще мина аз...Да речем 40 хиляди ново ме устройва в лъва? И за 30 лева часовник...? Този е доста скъп но едва ли си струва. Ако го изтървеш от моста в морето кофти.... Или ако го забравиш на мивката докато си миеш ръцете с масло...?

    Коментиран от #11

  • 11 До номер 10

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Лъчо":

    Те хората дето ги носят тези часовници не се мажат в маслото.
  • 12 watchmaker

    3 3 Отговор
    Много дизайнерска машина. И аз няма да дам 1 млн. , но трибют към Красотата - да!
    http://richardmille.com/watch/rm-50-03/?collection=nouveautes
    Разгледайте и другите им модели!