Last news in Fakti

8 Април, 2022 11:40 2 822 8

Можете ли да познаете колко е часа или един необичаен часовник за всеки дом (ВИДЕО)

  • часовник-
  • нови технологии

Инженер-дизайнерът Ханс Андерсън проектира O-Clock на платформата Arduino Nano

Можете ли да познаете колко е часа или един необичаен часовник за всеки дом (ВИДЕО) - 1

Създаденото устройство представлява уникален часовник, състоящ се от шест сегмента, всеки от които има оптично влакно. Системата Arduino управлява подсветката, а модулът RTC DS3231 е отговорен за точността на времето.

От класическия, този часовник се различава по много детайли. Той само има формата на „циферблат“, всички детайли, макар и поотделно, не представляват нищо сложно, но заедно образуват необичаен стенен часовник.

Трите цвята на неоновото осветление показват часове, минути и секунди. Така например, червеното показва часове, зеленото означава минути, а синьото показва секундите.

Съдейки по инструкциите, които инженерът публикува в публичното пространство, всички части могат да бъдат поръчани до дома ви с доставка от почти всеки магазин за електроника.

Корпусът е единственото нещо, което Ханс е отпечатал на 3D принтер. Отдолу е скрита LED лента, която доставя светлина на оптичните влакна. Благодарение на това не само "циферблатът" свети, но след 60 деления светлината се подава към стената, като по този начин се показва колко е часът.

Часовникът има и светлинен сензор, който автоматично регулира интензитета на светодиодите. Според Андерсън, той е вдъхновен да създаде O-Clock от факта, че обикновените часовници са твърде скучни и той не харесва съществуващите алтернативни модели.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кольо

    6 1 Отговор
    Часът е .утк. без минутка.Познах ли?
  • 2 фгксх

    1 0 Отговор
    10:10 часа.
  • 3 Грульо

    10 3 Отговор
    Излишно прахосване на ресурси и замърсяване на природата.
  • 4 Юсуф

    1 0 Отговор
    1:50
  • 5 111111

    9 3 Отговор
    Джендърско ми изглежда.

    Келешлик. Измислен от, предполагам, келеш.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "111111":

    БАШ! 👍
  • 8 е как колко

    0 0 Отговор
    6 без 10