Last news in Fakti

30 Март, 2018 11:12 7 049 0

Uber се споразумя с близките на убитата жена

  • uber-
  • илейн хърцбърг-
  • извънсъдебно споразумение

Семейството на сгазената от автономен автомобил на Uber жена се съгласи на извънсъдебно споразумение, съобщава Reuters. По този начин компанията за споделено пътуване ще избегне евентуални обвинения за смъртта на 49-годишната Илейн Хърцбърг.

По първоначални данни трагичният инцидент от Темпи, Аризона, е по вина на жертвата. В публикувано видео от бордовата камера на автономното Volvo XC90 се вижда как Хърцбърг пресича по тъмно улицата, бутайки велосипеда си.

От Uber обаче явно искат да се застраховат срещу съдебен иск и по възможност около случая да се шуми възможно най-малко. Подробности за постигнатото споразумение не се съобщават. Адвокатите на съпруга и дъщерята на Илейн Хърцбърг са обявили, че семейството няма да прави повече коментари по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА