Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 11:28 20 403 22

Топ 10 вертикални излитания на самолети (ВИДЕО)

  • самолети-
  • излитания
Топ 10 вертикални излитания на самолети (ВИДЕО) - 1

Средствата за излитане и кацане на самолетите предопределят и начина на пилотиране на летателния апарат, както и особеностите при изпълнение на тези фази на полета. Има самолети, които са конструирани да могат да излитат по-вертикално от други, но пилотските умения също играят съществена роля в тези процеси. За любителите на летателни апарати и по-конкретно за изумителните техники при излитане, представяме една интересна селекция от вертикални излитания на самолети през 2018 година. Приятно гледане.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    30 11 Отговор
    А? Аааа? Су35 е невероятния самолет

    Коментиран от #22

  • 2 Бай иван

    17 9 Отговор
    Мойто беемве така изправя двете гуми на светофара
  • 3 Мемфис

    12 6 Отговор
    Това видео е най-хубавото неще, което съм гледал в този сайт!
  • 4 ртр

    16 0 Отговор
    Най-после нещо наистина хубаво. Топ пилоти използващи всичко от машините. Евалата!
  • 5 Мемфис

    18 2 Отговор
    Аз не бих сложил акцента върху изстребителите, а напротив!
    Впечатляващи са пътническите и транспортни самолети, особено №7!
  • 6 Гост

    24 6 Отговор
    Вертикални излитания могат да извършат само машини с тяговъоръженост над 1. Първия в света самолет, който го прави е МиГ-29. Няма как пътнически или транспортен самолет да го направи. Говоря за набиране на максимална височина с вертикално летене, а не такова за 2-3 секунди, когато самолета започва да губи скорост.

    Коментиран от #12

  • 7 ЖЕЛЕЗНИ УШАНКИ

    9 5 Отговор
    СИЧКО ДРУГО Е ЛАЛАДЖИЙСТВО...
  • 8 Бесен Язовец

    16 7 Отговор
    Не видях нито еднр вертикално излитане тук, това са просто излитания под остър ъгъл.
  • 9 РАМБО

    10 5 Отговор
    Най - точно го е казал язовеца - №8 ! А №6 - МНОГО си изостанал , тази маневра я е правил още Месершмит Ме 262 още през 1943 г. !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "РАМБО":

    Ако аз съм много изостанал, то ти трябва да вървиш назад! Защо се напъваш да се излагаш и да пишеш глупости? Ме-262 серийно се произвежда от 1944 г. и неговата тяговъоръженост е доста под 1, така че няма как да набира максимална височина с вертикален полет! Вземи малко чети, преди да пишеш подобни тъпотии!
  • 11 Realist

    8 5 Отговор
    И кво излезе, първите два са на рашките! Сега джендърите ще си умрът на мъка. Виш ся, руснака за бойни машини наистина си го бива.
  • 12 руския слон пак е най голям

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Това, което си написал е НЕВЯРНО, независимо от причината (незнание или проруски пропагандатор). Ф-15: първи полет 1972 г., на въоръжение от 1976 г. - Thrust/weight: 1.07 (1.26 при 50% запас с гориво). Ф-16: първи полет 1974 г., на въоръжение от 1978 г. - Thrust/weight: 1.095 (1.24 при 50% запас с гориво). МИГ-29: първи полет 1977 г., на въоръжение от 1982 г. - Thrust/weight: 1.09. Справка мрежата. Дори и да има разминавания в точните цифри, то не е вярно, че първия самолет с тяговъоръженост над 1 е МИГ-29 и че преди него няма други. Да не говорим за рекордите на F-15, но това е съвсем друга тема.о

    Коментиран от #14

  • 13 Биби

    6 1 Отговор
    Пълни глупости! Това не са вертикални излитания. Ако искате да гледате вертикално излитане, пуснете си видео с британския Harrier.

    Коментиран от #15

  • 14 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "руския слон пак е най голям":

    Никой не казва, че F-15 и F-16 са лоши самолети. Само, че не правиш разлика между тяговъоръженост на празен самолет и такъв с нормално бойно тегло, готов за въздушен бой! И за твое сведение лично за мен най-добрия изтребител в момента си остава F-22, така че е смешно да ме обвиняваш в русофилство!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Биби

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Именно, но явно авторът на тази статия, както и авторът на клипчето, не знаят какво означава вертикално. Всъщност, Harrier точно като вертолет излитаха, от място, право нагоре. Идеята им беше да са удобни за самолетоносачи и да не им е необходима писта за ускорение и кацане, обаче това ги правише твърде скъпи и преди няколко години, след над 40 години служба в Кралските ВВС, поради липсата на достатъчен интерес и рентабилност, ги спряха от производство.
  • 17 тошо

    0 0 Отговор
    you tube f35stunt
  • 18 РАМБО

    5 4 Отговор
    До #10 Гост
    ИЗОСТАНАЛ си !
    За всички незнаещи като тебе ОБЯСНЯВАМ простичко !
    Съотношението собсвено тегло - мощност на двигателите ( измерена в тонове ) определя може или не може един самолет да лети вертикално !
    Месершмита го е можел , той влиза в експлоатация 1943 г. Проблемът му е бил ХИТЛЕР !!!! Той е искал големи , внушителни , впечатляващи бойни машини независимо от тяхната ефикасност и надежност ! Ето защо той е решил - този самолет ще бъде бомбардировач ( ???) въпреки мнението на Вили Месершмит и другите авиоконструктори ! Затова и закъснява да се появи поне една година на фронта . И поради глупавите желания на Фюрера се произвежда отначало с двигател Юмо с центробежен а не осев компресор ! Ако още нещо не ти е ясно - просто попитай .

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "РАМБО":

    Абе то с празни приказки не става. Плямпай си колкото искаш, но фактите са ясни категорични - Ме-262 има маса от 3795 кг и два двигателя всеки с тяга от 0,8 тона. Ха сега кажи колко си имал по математика в 1-ви клас, че не може да сметнеш, че 0,8+0,8=1,6, а не на 3,76. Та май изостаналия си ти драги ми смехурко!
  • 20 РАМБО

    2 3 Отговор
    До #19 Ти четеш ли ?
    Въпреки че Месершмита е проектиран като ИЗТРЕБИТЕЛ Хитлер е настоявал че това ще бъде бомбардировач ! Думата на Хитлер и Сталин е Закон ! Резултатът - по-тежък самолет и по-маломощни двигатели с Центробежен а не осев компресор ! Малоумните желания на Фюрера допълнително усложняват конструкцията на самолета с много проблеми - дефекти , помпаж на двигателите проблеми със здравината на центроплана и т.н. ! Още много неща мога да ти изброя и за Месершмита и за Глостър Метеор и за Хейнкел 156 обаче в момента дават РАМБО 3 - чао !
  • 21 Просто гост

    3 0 Отговор
    Тука всички тролове станаха спецове по авиация и авионика.На мен пък ми хареса музиката към видеото.
  • 22 Николенко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Летящи Москвич-и .