Last news in Fakti

5 Юли, 2019 15:12 5 347 7

Най-вбесяващият сайт в интернет

  • bagaar-
  • user inyerface-
  • страница-
  • сайт

Белгийска компания създаде най-досадната и дразнеща уеб страница в мрежата. Целта на базираната в Антверпен Bagaar е била да покажат колко досаден и неудобен може да бъде един сайт за потребителя, Предизвиквайки неговата съобразителност и търпение.

User Inyerface прилича на онлайн игра с попълване на формуляри. Посетителят трябва да въведе личните си данни, да си измисли парола и да премине през няколко нива на идентификация, за да се регистрира.

Интерфейсът обаче е връх на неудобството. Още на първата страница има отметка с надпис "Не приемам условията за ползване на сайта". За да се продължи напред, "чавката" трябва да се махне.

Пред очите на потребителя постоянно излиза таймер, който незнайно защо може да се увеличи на целия екран или да се "блокира". По време на регистрацията в долния десен ъгъл има диалогов прозорец, в който могат да се задават въпроси. Ако бъде направен опит да бъде затворен, той започва да се скрива изключително бавно.

На страницата за персонални данни възрастта се въвежда с плъзгащо се меню, а държава се избира с националното знаме. Ако потребителят опита да прекъсне процеса на регистрация, сайтът пита "Are you sure you want to cancel?" и предлага два отговора - "Yes" и "Cancel".

От Baggar обясняват, че целта им е била да покажат до каква степен хората са свикнали с интуитивния интерфейс и как възприемат добрия дизайн като даденост. User Inyerface е точно обратното и стоварва цялата работа върху потребителя.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    19 1 Отговор
    Язе трудно се справям с лесните а па с тоя не знам

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    7 1 Отговор
    Напомня ми на probook.bg и той беше подобен и накрая го спряха. Чудя се защо ли
  • 3 sdfgfdv

    18 1 Отговор
    Интерфейсът е като виц - налага ли се да го обясняваш, значи не е добър.
  • 4 Другия с коня

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    На Самоуките Тролове,които не са завършили някакво спец образование по Литература и Български Език искам да кажа,че сте Смешни в Напъните да не ви разпознаят по Изказа...ЗАПОМНЕТЕ!Никой,който Говори на Диалект,не пише на Диалект....Запомнихте ли....Сега Наздраве имезете Блажно ако са ви Платили...

    Коментиран от #5

  • 5 Пръцко

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Другия с коня":

    Хайде сега, Смешко, грабвай торбичката и бягай обратно в училище да учиш родния език! Три реда написал с 20 грешки, тръгнал другите да учи на четмо и писмо - въшльо нещастен :))
  • 6 Спас

    1 0 Отговор
    Стигнах до втората страница.
  • 7 Townboy

    6 0 Отговор
    Аз пък си мислех че TRIVAGO е най-смотания и дразнещ сайт.