7 Юли, 2020 09:44 3 262 10

Кои части от колата най-често се чупят при ПТП

  • катастрофи-
  • автомобили-
  • части

Кои части от колата най-често се чупят при ПТП - 1

Според данни от официалната статистика само през първите 3 месеца на 2020 година в Европа е имало 37 500 пътнотранспортни произшествия. Знаете ли обаче кои части на автомобилите най-често страдат по време на произшествия?

Логично, абсолютните лидери по отношение на щетите от злополука са броните. Именно те поемат удара по време на сблъсъка първи. Често страдат и калниците, и светлините. Като цяло в резултат на подобни инциденти преди всичко страдат частите на каросерията на автомобила (брони, калници, врати и фарове).

Радиаторната решетка, предният капак, праговете и огледалата за обратно виждане са следващите в списъка. Що се отнася до това, какво най-често плащат застрахователите, то там своеобразните лидери са ветроупорното стъкло стъкло и джантите, както и части от окачването на автомобила.

Ето и списък с най-популярните щети в скала от 1 до 10, където 1 е най-често повредената част:

Задна броня 1
Предна броня 2
Преден ляв калник 3
Капак на багажника 4
Заден ляв калник 5
Преден десен калник 6
Капак на моторния отсек 7
Ляв фар 8
Заден десен калник 9
Десен фар 10


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Чапай

    9 3 Отговор
    На сегашните всичко им се чупи за нула време, даже се саморазпадат...пластмаса, хартия и лепилце с шарени боички и лампички за уж много пари. И скоро пак заповядайте в шоурума за нови екстри на прИмоция... А на магарето не му пука...
  • 2 Случаен

    0 3 Отговор
    Това да не е статистика от наглосаксите? Що лявата част е по-често повредена от дясната?

    Коментиран от #3

  • 3 С.С

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Може би има простичко обяснение: при евентуален удар всеки добър шофьор се опитва да избегне удара,като завива НАДЯСНО! Ако на теб ти се е случвало да видиш как настъпва ПТП и имаш време за реакция,без да се панираш-накъде завиваш волана? Или накъде просто пускаш да продължи колата с цел минимални щети?

    Коментиран от #7

  • 4 сектант

    4 1 Отговор
    ОТГОВОР - тия които каското никога не иска да ги покрие
  • 5 верният отговор

    3 1 Отговор
    гласи: пластмасовите
  • 6 куку руку ку

    1 1 Отговор
    Тези, които биват ударени!
  • 7 Случаен

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "С.С":

    Така де, като завиеш надясно и се бутнеш някъдего отнася дясната част, не лявата. Или вие го мислите все едно сте пред колата?

    Коментиран от #8

  • 8 С.С

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    Не,мисля го,когато съм зад волана. Но да ти обяснявам нещо,което няма да разбереш,е безсмислено. Шофирай както искаш/можеш и без катастрофи.
  • 9 qwerty

    0 0 Отговор
    бмв задна броня не чупи 😂
  • 10 Най-често

    0 0 Отговор
    Муцуната на водача.