Last news in Fakti

4 Септември, 2020 13:01 3 880 6

Google строи собствен град

  • google-
  • град-
  • alphabet

Високотехнологичното населено място ще е в Калифорния

Google строи собствен град - 1

Холдинговата компания Alphabet, част от която е гиганта Google, обявяви планове за създаване на технологичен кампус на територията на Mountain View, разположен в Силициевата долина.

Google планира да преобразува 16 хектара земя в Маунтин Вю в нов кампус със смесена употреба, в който ще се помещават офиси, жилища, търговски площи, паркове и презентационни площадки.

Генералният план за изграждането на Middlefield Park предвижда създаването на своеобразен град, който включва до 123 хиляди квадратни метра офис площи, около 3 хиляди квадратни метра търговски площи, 1 850 апартамента и около 2 000 квадратни метра площи за публични събития, както и до 5 хектара открита залесена площ.

Проектът Alphabet предвижда до 20% от новосъздадения жилищен фонд да бъде отпуснат по програмата за достъпни жилища. По-голямата част от кампуса остава собственост на Google, но откритите пространства ще бъдат достъпни за обществеността.

Това са няколко парка и площада, хидропарк, футболно игрище. Подобни проекти за създаване на собствени технологични градове, предназначени главно за корпоративни служители, вече са обявени и от такива технологични гиганти като Facebook и Microsoft.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кмета

    11 2 Отговор
    Браво, икам да живея там и да съм кмет. Кмет от ГЕРБ. Защот ний сме най-добриити

    Коментиран от #6

  • 2 Ракия

    5 1 Отговор
    Бойко ще резне лентата
  • 3 къде

    1 1 Отговор
    На луната?
  • 4 Съвпадение

    3 0 Отговор
    Много наподобява сюжета на един филм от преди 2-3 години, казваше се кръг или нещо подобно. Където нова социална медиа привличаше хора да работят в техен технологичен град комплекс да разработват и насърчават доброволното споделяне на личния живот в мрежата, до степен 24/7 да се показваше. Не че съм толкова конспиративен, но приликата е огромна.
  • 5 незнайко

    0 1 Отговор
    Това не е ли малко ? 400 метра на 400 метра правят 16 хектара ! Кварталите в София са по големи .
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кмета":

    Кмете, ще врътнем ли една кооперацийка в градинката зад кметството? С апартаменти лукс ще е и с асансьор до всеки апартамент.