Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 16:05 7 705 7

Помпате гумите на велосипеда с въздух под налягане в рамката

  • велосипед-
  • помпане на гума-
  • въздух под налягане-
  • рамка

В близко бъдеще велосипедистите ще могат да се отърват от досадната и монотонна работа, свързана с помпане на спаднала гума по време на движение

Помпате гумите на велосипеда с въздух под налягане в рамката - 1

Оригиналното решение беше предложено от дизайнери и инженери от региона на Пиренеите във Франция. Те показаха иновацията, създавайки велосипеса SNOKA, който ви позволява да "оставите ръчната помпа у дома".

Отсега нататък велосипедистът няма да губи време и енергия, за да надуе спаднала гума - Устройство, запечатано във велосипедна рамка ще се справи с тази задача. Проектът SNOKA вече се появи на платформата за набиране на средства Kickstarter, а принципът му на действие е съвсем прост.

Преди да започне колоезденето, велосипедистът трябва да попълни с въздух резервоара в рамката, като го прави с обикновена помпа през специален клапан. Налягането в рамката не надвишава 12 бара и се регулира от клапан, който изпуска излишния въздух.

Ако е необходимо надуването на колелото по време на колоездене, потребителят трябва да използва само маркуч, за да свърже клапана на рамката към клапана на колелото. Специално устройство ще ви помогне да определите степента на надуване на гумите.

Един "заряд" на въздух в рамката е достатъчен за напомпване на две или три колела, в зависимост от вида им. Цената за предварителна поръчка на велосипед SNOKA (модели Aghata или Gravaël Raw) на Kickstarter е $ 1163.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрошок

    24 2 Отговор
    Какъв е проблема да държиш помпа в подседалковата тръба.Модерна помпа тежи не повече от сто грама.Имам TREK FUEL EX5 и помпата ми е постоянно там.
  • 2 русенец

    35 4 Отговор
    Какво би станало ако олекотената рамка я удариш по-силно при падане? 12 атмосфери са повече от налягането в гума на камион. Това е бомба! И друго, каква ще да е тази ръчна помпа, която да вдига такова налягане? Тази "иновация" освен, че оскъпява изделието, прави го опасно, но и няма никаква полза от всичката тази простотия.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Факт

    9 2 Отговор
    Във всеки байк магазин а и в Декатлон продават патрони с CO с устройството за моментално помпене -20 ина лв.са.Събират се в шепата .Кой ще си помпи рамката,и къде на 12атм?
  • 4 Електрошок

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Че е простотия си прав,но има ръчни помпи с които спокойно се помпат тубуларни гуми десет атмосфери и ръчни помпи за въздушни амортисьори до двайсет атмосфери.А налягането в гумите на обикновените шосейки е седем-осем атмосфери.
  • 5 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Че е простотия съм съгласен, защото колко пъти ще надуеш, преди да падне налягането в рамката? А после, ще се прибирам в къщи да я пълня пак? А иначе, 12 bara са нищо за такава дебелина на тръбата, а и колко обем има тази рамка. Сигурно ще изпаднеш в ужас ако разбереш че газовите пружини, дето ти държат капака на багажника вдигнат са с налягане между 80 и 140 атмосфери.
  • 6 Мишо

    2 1 Отговор
    Много си е добро това решение, като си с тублес и изкараш гумата после с обикновена помпа не можеш я надуеш у гората. А патроните с газ не са съвместими мисля с течноста в гумата, а и една по голяма гума не могат да напълнят. примерно 27,6 на 2.8

    Коментиран от #7

  • 7 333

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мишо":

    Мотористите също ползваме флакони с CO. Просто ти трябват няколко флакона. Говоря за гуми с ширина 180, 190.