Last news in Fakti

30 Август, 2021 13:38 8 695 13

Джаджа, предпазваща колоездача от дъжд и студ (ВИДЕО)

  • велосипед-
  • дъжд

Иновацията се нарича RainRider Softtop

Джаджа, предпазваща колоездача от дъжд и студ (ВИДЕО) - 1

Велосипедите набират популярност в днешните задръстени градски райони, но прекомерната откритост и несигурност на колоездача от въздействието на студените ветрове и дъждове пречи на широкото разпространение на този вид транспорт, особено през есенно-зимния период. RainRider частично решава проблема с една интересна защита на велосипедистите от атмосферните влияния, предлагайки компактно и евтино покритие, наречено Softtop, което предпазва както собственика на велосипеда, така и самия велосипед.

Softtop е изработен от прозрачна полиестерна материя, фиксирана към сгъваема рамка от алуминий, която е прикрепена към предната част на двуколесното превозно средство. Така собственикът е напълно защитен от настъпващия поток студен въздух, директни и странични потоци от дъжд, пръски от насрещни превозни средства.

Височината на джаджата в разгънато състояние е 2,15 метра, а максималната широчина в областта на кормилото на велосипеда е 60-65 см. В горната и долната част широчината е 40 см, а общото тегло е не надвишава 1,5 кг. При паркиране мекият покрив (водоотблъскващ) може да се сгъне по определен начин и да предпази седалката, кормилото и електрониката (ако има такава) на велосипеда.

Вентилационни отвори предотвратяват замъгляването на прозрачната повърхност по време на движение. Процесът на разгъване на Softtop, който е прикрепен към рамката с адаптера Klickfix, отнема около 30 секунди. Разглобената дждаджа пък може лесно да се скрие в специалния пакет, включен в комплекта Softtop. Цената на необичайна защита за колоездачи е около 153 долара. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tomito

    68 0 Отговор
    Това хубаво ама като задуха вятъ,ще стане мазало

    Коментиран от #3

  • 2 уууу

    46 1 Отговор
    Попътен вятър, другари.

    Коментиран от #8

  • 3 сила

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tomito":

    веднага става на уиндсърф....
  • 4 Гост

    40 0 Отговор
    При първия ветер и няма спирачки, които да го удържат.
  • 5 Бахари Захаров

    49 1 Отговор
    А като вали в гръб, какво правим? Или пък, ако го върти? Един дъждобран за 20 лв ще върши много повече работа от тази глупост.
  • 6 Фен"

    17 0 Отговор
    Може да се ползва и за платноходка.
  • 7 недомислица

    12 0 Отговор
    Мдаа... не са карали колело в скандинавието. Там ти въртиш, а насрещния вятър те връща назад. С това платно ще стане сайкъл-сърф.
  • 8 Луд

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "уууу":

    А ако е насрещен какво правим.
  • 9 оазисче

    6 0 Отговор
    Швейцария не беше ли в Африка ? Там не духа вятър, а само грее слънце. Да му сложат и чадър за сянка. Това си е чиста глупост. Хората в Швейцария си имат едни цветни покривала с качулки от гумирана тъкан, които се нахлузват и имат парче, което покрива и кормилото на колелото. Дори при силен валеж, а там вали често човек почти не се мокри. Донесъл съм си едно такова, ама ще ми се смеят ако се маскирам с него. Там обаче, върши много добра работа, защото много хора ползват колела и дори млякото си карат към пункта за събиране с малка прикачена към колелото количка.

    Коментиран от #11

  • 10 дадса

    2 1 Отговор
    Забравили са чистачки да инсталират, а при дъжд има кал, та ще трябва и казанче с течност за чистачките.
    Кажи му зеленяк и го зарежи...
  • 11 Русенец

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "оазисче":

    Има едно Русенско село, Ряхово, там основен транспорт е колелото.
    Селото е равно, като тепсия и е много удобно за колелета. Всички са с по едно колело и джиткат навсякъде с тях.
  • 12 Механик

    14 1 Отговор
    То да измислят и някоя джаджа, дето да ги предпази от кухите им и "модерни" глави....
    п.п.
    Моля, велосипедистите, коитопозлват велосипедите си, за да идат на работа или за да спортуват, да не се обиждат.
    По-горе имам предвид ония "велосипедисти" дето си купуват колела по 5-6000 лв. понеже е модерно. Ония с бръснатите крачета и талибанските брадички. Кресливите колоездачи.

    Коментиран от #13

  • 13 Гришо

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Механик":

    Как успя да ги опишеш толкова детайлно с толкова малко думи.