Last news in Fakti

19 Април, 2021 15:30 6 165 9

Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000 (ВИДЕО)

  • дрон-
  • dji-
  • air 2s

Моделът носи обозначението Air 2S

Нов дрон DJI с уникална камера за $ 1000 (ВИДЕО) - 1

DJI, световен лидер в проектирането и производството на безпилотни летателни апарати, представи новия дрон DJI Air 2S, заместващ Mavic Air 2. Новият модел се отличава с камера с уникално голям сензор, увеличен обхват на полета и повишена чувствителност на сензорите които откриват препятствия.

Основното предимство на DJI Air 2S UAV е 1-инчовият оптичен сензор, който осигурява възможност за снимане с разделителна способност до 20 мегапиксела, запис на видеоклипове с 5.4K резолюция при 30 fps, в 4K резолюция при 60 fps и в същото време осигуряват скорост на трансфер на данни до 150 Mbps.

Предишният модел, Mavic Air 2, беше ограничен до заснемане на 12MP снимки и заснемане на 4K видео при 60fps със скорост на предаване на данни до 120Mbps. Новият модел също така прилага 4x цифрово увеличение при заснемане на 4K видео при 30 fps.

Дронът DJI Air 2S поддържа и новата функция SmartPhoto, която ви позволява да правите непрекъснати снимки и след това да избирате най-качествените такива. При условия на слаба осветеност се активира режим Hyperlight и при снимане през нощта траекторията и стилът на снимане се контролират от автоматичния режим MasterShots.

Функцията FocusTrack ще позволи на дрона да следва избрания обект или да го проследява през камерата. Надстройката на DJI Air 2S води до леко увеличение на теглото на безпилотния дрон до 595 грама, в сравнение с 570 грама за Mavic Air 2. В резултат на това времето за автономен полет намалява от 33 на 31 минути, но в същото време се увеличава разстоянието, което дронът да прелети. То вече е 12 км.

Системата за откриване на препятствия е получава два нови допълнителни сензора и сега те са четири. В резултат на това DJI Air 2S е по-маневрен, способен да лети около препятствия, без да забавя скоростта. Базовата версия на дрона DJI Air 2S ще се продава за $ 999. Комплектът Fly More с допълнителни две батерии, докинг станция, чанта за носене и поляризиращи филтри за камерата е на цена от 1299 долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    16 10 Отговор
    А може ли да пълни чекмеджета с пачки и кюлчета злато ,като китайския дрон на Радев!?
  • 2 РУМЕН РАДЕВ

    9 9 Отговор
    ЕХАА ще си го купя , т.е. ще ми го купи Държавата , нали съм най ГЛАВНИЯ ФИГУРАНТ! Така ще следя по отблизо БОЙКО и хич няма да се усети, ха , ха , ха !!!
  • 3 АМИ

    6 9 Отговор
    Славчо, ДА отпуска пари на льотчика ,ЧЕ му е нужен, ДА гледа БОЙКО как подрежда министрите на новия кабинет!
  • 4 Цецо

    4 0 Отговор
    Добри са им дрончетата, няма спор. Ама са и доста скъпи.
    Все пак който се занимава с авио-фотография и от това изкарава пари, тия машинки са най-доброто, което в момента има на пазара.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Колко да са скъпи?

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цецо":

    Преди две години, само камера с подобни характеристики струваше два пъти повече, без да броим дрона.

    Струва по-малко от телефон, който може да снима видео с тези параметри.

    Аз няма да си го купя де. И за мен е скъп.
  • 6 дронаджията

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цецо":

    Наистина са добри за това, което предлагат, но са хоби варианти и са доста далеч от професионалните, като качество, параметри и всичко за което се сетиш. При истинските неща обаче отиваме на над $5000 за евтините варианти, а за наистина добрите сумите започват от $10 000 само дрона, т.е. казват се платформи. Там можеш всичко да сменяш и конфигурираш. Хубавите камери струват повече от самата платформа/дрон.

    Коментиран от #7

  • 7 Шоп от СО

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "дронаджията":

    Каза ли им го? Тези ДЖИ са за любители, не за про-та. Затова инвестират толкова в реклама и народа си мисли че са върха на сладоледа.

    Коментиран от #8

  • 8 qwerty

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шоп от СО":

    Преди 3 години се запалих и си купих дрон, че и комбо серия беше с екстри за има- няма 1300 лв. В началото всеки ден по 2 батерии - 30 минути, след това все по-малко и по-малко. В момента когато тръгвам нанякъде зареждам батериите и всичко в чантата, която само ми виси на гърба и така до следващият път и новото зареждане :) . Ако не си професионалист не си заслужава парите, защото мерака минава много бързо.

    Коментиран от #9

  • 9 Шоп от СО

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "qwerty":

    общо взето като всяка играчка. Ако нямаш полза от дрон за какво ти е?
    Консуматорско общество. Ако можеше всеки щеше да има от всяко нещо по едно.