Last news in Fakti

7 Януари, 2022 11:35 1 401 0

Производителят на дронове DJI разработва автопилот за електрически превозни средства

  • dji-
  • дронове-
  • автономни системи

В автомобилния отдел на компанията вече работят повече от хиляда души

Производителят на дронове DJI разработва автопилот за електрически превозни средства - 1

Много китайски технологични гиганти сега залагат на бизнеса с електромобилност, като създават и разширяват специализирани подразделения. Китайската Shenzhen DJI Sciences and Technologies Ltd., по-известна с търговската си марка DJI, също не остана настрана от настоящата тенденция. Компанията вече има автомобилно подразделение DJI Automotive, което разработва интелигентни системи за шофиране.

Изборът на посока е логичен: DJI, която сега притежава около 70% от световния пазар на дронове (за сравнение, никоя конкурентна компания все още не е успяла да постигне повече от 5%), вече е натрупала огромен опит в създаването на навигационни системи, които са доста приложими не само за въздушен, но и за сухопътен транспорт. Първият автомобилен партньор на DJI е американско-китайско съвместно предприятие.

Става дума за SAIC-GM-Wuling. Според компанията, първите модели Baojun, оборудвани с технологиите на DJI, скоро ще бъдат пуснати в продажба. Освен това интерес проявява и компанията Volkswagen China. DJI в момента работи върху своя технология за асистирано шофиране L2, с оглед разширяването ѝ до нива L3 и L4. Вярно е, че това ще се случи, когато регулациите и инфраструктурата, свързани с автономното шофиране, станат по-утвърдени.

DJI Automotive се появи през април миналата година, въпреки че от централата уверяват, че компанията се занимава с продажба на резервни части и е в този бизнес от 5 години. Първоначално екипът на автомобилния клон на концерна се състои от около 700 души, но сега броят на служителите вече надхвърли хиляда. DJI възнамерява да продължи да предлага своите усъвършенствани системи за шофиране и на други производители.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА