Last news in Fakti

9 Юли, 2021 18:15 3 285 0

Huawei патентова смартфон с камера под екрана

  • huawei-
  • xiaomi

Скиците показват модел, който най-вероятно ще бъде представен през следващата година

Чертежи подадени в патентното ведомство в Китай показват нов модел, който Huawei ще представи в близко бъдеще. Към момента не знае какво точно ще е неговото моделно означение, нито кога ще бъде представен, но пък знаем, че от компанията ще изпробват нова технология с него.

Скиците публикувани в Letsgodigital показват две различни конфигурации на смартфон, който в задната си част разполага с три камери, оформени по различен начин в двата варианта. По-интересното е отпред, където не можем да открием камера, а според запознати с модела, тя ще бъде поставена под дисплея, подобно на смартфона на Xiaomi за който ви споделихме вчера.

Технологията не е съвсем нова при смартфоните, но към момента единствения модел който се продава на пазара е дело на ZTE, макар да се очаква още марки да я внедрят в своите продукти още през следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА