Last news in Fakti

20 Юли, 2021 12:13 10 191 13

Samsung представи 1000-инчовия телевизор The Wall

  • samsung-
  • the wall-
  • телевизор

Моделът 2021 година е с честота на опресняване от 120 Hz

Samsung представи 1000-инчовия телевизор The Wall - 1

Южнокорейският технологичен гигант Samsung представи актуализирания модулен телевизор The Wall за 2021 г. Първият модел на семейството The Wall стартира през 2018 г. и оттогава компанията представи актуализирани версии на модулни телевизори. The Wall 2021 разполага с най-новата технология за обработка на видео, честота на опресняване от 120 Hz и технология с изкуствен интелект за подобряване на качеството на картината. Диагоналът му е 1000 инча.

Едно от най-важните предимства на модела The Wall 2021 е използването на безжични свързващи елементи за инсталиране на огромния модулен екран. Производителят отбелязва, че новият телевизор може да бъде сглобен във всякаква конфигурация с различни системи за монтаж. Тя може да бъде плоска, изпъкнала или вдлъбната, монтирана към вертикална стена, наклонена или дори към таван.

Samsung представи 1000-инчовия телевизор The Wall

След окончателната инсталация процедурата за настройка се извършва едновременно за всички модули, като се използва функцията за фабрично регулиране на шева. Използването на безжична връзка и безрамков дизайн намалява наполовина дебелината на телевизора.

Хардуерът на телевизора се захранва от изкуствен интелект и технологии за машинно обучение. Мощният нов процесор Micro AI анализира и оптимизира всеки кадър в реално време, използвайки 16 модела на невронна мрежа. В резултат на това качеството на изображението може да се увеличи до 8K с висок контраст.

Samsung представи 1000-инчовия телевизор The Wall

Дори на слънчева светлина, той осигурява ясни изображения с яркост до 1600 нита. Технологията Black Seal прави екрана едноцветен за по-чисто черно. Технологията Ultra Chroma пък използва къси дължини на вълната, които придават на RGB цветовете два пъти повече от контраста на стандартните светодиоди. Също така, всеки светодиод на The Wall 2021 е с 40% по-малък от този на The Wall 2020 за богато черно и подобрено възпроизвеждане на цветовете.

Модулният телевизор на Samsung 2021 поддържа режим картина в картина (PBP), разделяйки екрана на 4 части, излъчвайки съдържание от четири различни източника. В този случай на всеки от четирите екрана видеото ще бъде представено в 4K резолюция. Телевизорът е сертифициран и от сертификата за комфорт на очите на TÜV Rheinland, потвърждавайки минималното излъчване на синя светлина. Сертификацията EMC клас B потвърждава безопасността на електромагнитното излъчване на устройството и позволява огромната "стена" да бъде инсталирана дори и в дома.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прррц

    23 5 Отговор
    Тя мойта стена е по-малка!? Може ли да се реже?
  • 2 самсунг

    21 48 Отговор
    ако искат и 10 хил инчов да направят ,пак няма да могат да опрат на малкия пръст на Сони

    Коментиран от #11

  • 3 УЖАС ТВ.ЧУДОВИЩЕТО

    23 4 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАК ЛИ ЩЕ ИЗГЛЕЖДА БАТЕ БОЙКО НА ТОЯ ТА ЛА ВИЗОР😬ИНТЕРЕСНО НА ТОВА ЧУДО ДА СЕ ГЛЕДА „ФИЛМ ЗА ВЪЗРАСТНИ”,😬
  • 4 Алтер

    10 2 Отговор
    След пет години да направят 1000000 инчов.
  • 5 Гошко

    10 1 Отговор
    Бах мама му, 25 метра стена... Чудя се как ли ще изглежда на нея една мини (с тия макси атрибути) серийка от XXL канала...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 sung

    4 1 Отговор
    колко струва това нещо
  • 8 Стефчо

    3 5 Отговор
    Аз съм още с кинескопен 20 инчов lg ,със декорче и външна антена. Им ми не дреме за такива консуматорски екскременти за зомбита!
  • 9 гог

    1 1 Отговор
    Само не разбрах какви къси дължини на вълните използва? Някой ако знае да сподели. Благодаря.
  • 10 КОРОЛА

    4 0 Отговор
    Сони беше марка за телевизори преди30- 40 години корейците са вече на светлинни години пред тях
  • 11 сони

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "самсунг":

    използват монитори и доста други компоненти на самсунг
  • 12 barovetc

    7 0 Отговор
    Очаквайте скоро някой в Симеоново/Драгалевци да си го монтира( пред септичната яма)
  • 13 П.Утин

    0 0 Отговор
    Лелеееее...!!