11 Август, 2021 11:56 4 815 5

Нов смартфон от Samsung - с подвижна камера с променлива оптика и зрително поле

  • samsung-
  • смартфон-
  • камера

Новият механизъм ще промени ъгъла на видимост и блендата, като значително ще увеличи качеството на снимките

Нов смартфон от Samsung - с подвижна камера с променлива оптика и зрително поле - 1

Една от основните характеристики на съвременните смартфони е качеството на снимките и видеоклиповете, направени от камерите на устройството. Samsung, един от водещите производители на смартфони, непрекъснато разработва нови технологии за подобряване на качеството на оптиката, а сега представи нов патент за своята камера с променлива оптика.

Новият механизъм, подаден от Samsung Electro-Mechanics в Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) и Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) през октомври 2020 г., ще промени ъгъла на видимост и блендата, като значително ще увеличи качеството на снимките. Въз основа на техническата документация за патента, публикувана на 5 август 2021 г., можем да видим, че инженерите на Samsung са предложили използването на няколко подвижни камери, които позволяват да се променя зрителното поле и блендата.

Нов смартфон от Samsung - с подвижна камера с променлива оптика и зрително поле

Представените чертежи използват камера с три оптични сензора: основният широкоъгълен сензор е разположен в центъра, а ултра широкоъгълният и телефото обектив са разположени отстрани. Сензорите в първоначалното положение са разположени хоризонтално, но по време на работа централната основна камера може да се движи надолу по оста на смартфона, а телеобективът и ултра широкоъгълната камера ще се движат към центъра на смартфона.

В резултат на това сензорите образуват триъгълник, който позволява да се стесни блендата и да осигури висококачествени пейзажни снимки. Поставянето на камери в една линия увеличава блендата, което е полезно за портрети. В допълнение, FoV (зрителното поле) също се променя. Към днешна дата не е известно кога моделът на смартфона ще бъде пуснат на пазара. Може би това ще бъде специализиран смартфон, предназначен за малък брой потребители.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО БРАВО📱📱📱📱

    1 6 Отговор
    МНОГО ХУБАВИ КЛИПОВЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ КОГАТО СЕ СНИМАТ КАТАСТРОФИ ПОЖАРИ НАВОДНЕНИЯТА И ДРУГИ ФОТОГЕНИЧНИ ТРАГИЧНИ СЪБИТИЯ
  • 2 Супер

    13 0 Отговор
    Добре де, ние българите толкова ли сме тъпи, че неможем като корейците. Хората си произвеждат всичко и по важното произведеното продават по цял свят. Аз честно не съм виждал една безопасна игла произведена в България, а и отдавна вече и за мартеничките разчитаме на внос от Китай. Като работници едва ли получаваме повече от корейците, че да не сме конкурентно способни. Много сме затъпели, като гледам младите отиваме и на по зле

    Коментиран от #3, #4

  • 3 сектант

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Супер":

    ти знаеш ли колко години трябват да се постигне такова доверие - а ние дори собствения си двор не можем да оправим
  • 4 Жеко

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Супер":

    Ние можем ама няма как, защото тука е така!

    Коментиран от #5

  • 5 Супер

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жеко":

    Знам, че можем..., ама да събаряме, а не да градим или да до изграждаме. Кажи какво сме запазили от оставеното ни наследство от 89 година насам? Унищожихме всичко, или по скоро гледахме и продължаваме да гледаме как се унищожава всичко. Жалко. Да бяхме поне опазили това, което беше ни оставено