Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 14:02 10 549 20

Автомобилите с най-удобни седалки

  • седалки-
  • автомобили

Рейтингът е съставен от J.D. Power

Автомобилите с най-удобни седалки - 1

Експерти от американското аналитично бюро J.D. Power направиха една любопитна класация на новите автомобили (модел 2021 г.) с най-удобни седалки. Експертите се допитват до близо 111 000 купувачи и наематели на нови автомобили след 90 дни експлоатация и така съставят списъка с най-удобните седалки. Мястото в рейтинга се определя от броя на оплакванията относно удобството на седене по отношение на 100 автомобила: колкото по-малко оплаквания, толкова е по-висока позицията в списъка.

В категорията на масовите компактни автомобили лидер стана седанът Hyundai Elantra - корейският бестселър отбеляза едва 5.7 точки, изпреварвайки Honda Civic (7.5 точки) и Volkswagen Golf (7.8 точки). Сред по-големите автомобили Honda Clarity печели първото място с 5.3 точки, въпреки че втората и трета позиция са много близо - Dodge Charger (5.5 точки) и Nissan Maxima (5.8 точки).

Компактният кросоувър Nissan Rogue (известен в България като X-Trail) може да се счита за абсолютен победител. Резултатът му е 4.2 точки и дори премиум колите не могат да се похвалят с такъв показател. Rogue изпревари Ford Mustang Mach-E (7.0 точки) и Honda CR-V (7.1 точки) в своя клас.

Сред премиум автомобилите с най-удобни седалки е Porsche 718 (4.6 точки), а веднага след него са Lexus RC (4.7 точки) и Genesis G90 (4.9 точки). Сред премиум кросоувърите най-малко оплаквания има от Lexus UX (4.4 точки), Lexus LX (5.8 точки) и BMW X4 (6.1 точки).

Изследователите J.D. Power правят и още един интересен извод. Креслата от изкуствена кожа са се развили до такава степен, че синтетичните материали вече не предизвикват негативни реакции от потребителите. Що се отнася до здравината, изкуствената кожа не отстъпва на естествената, а иначе синтетиката е по-евтина и по -устойчива на замърсявания.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моята "седалка"

    14 11 Отговор
    е най-удобна.За гербаджийки.И за гербаджии.Няма да се отлепите от нея,докато шофирам.

    Коментиран от #17

  • 2 Porsche

    5 21 Отговор
    Рено Велсатис е седалката. Който е имал щастието да кара знае.

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "Porsche":

    Това е, защото не си карал СААБ 95!
  • 4 запорожеца

    9 8 Отговор
    що го нема у тая класация...
    кой не е карал ,не знае
  • 5 Карайте си ги но

    11 21 Отговор
    Само мерцедеса е кола !!!

    Коментиран от #20

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    15 3 Отговор
    " ... тууука удобна задна седалка имам аз, моооога да жъна с пълна газ ...."
  • 7 КОГАТО ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА СТАНЕ 5 лв

    15 4 Отговор
    ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ УДОБСТВОТО НА СЕДАЛКИТЕ ОТ 1.60 лв.👋👋👋

    Коментиран от #14

  • 8 √(n&Варна)

    27 2 Отговор
    Как може на даден автомобил седалката, коя е с едни и същи размери, да бъде оценявана от задници с различни размери?
  • 9 дърт шофьор

    7 4 Отговор
    Къде е колегата с дачията, да се изкаже по въпроса?

    Коментиран от #11

  • 10 ГЛУПОСТИ

    5 7 Отговор
    Чупещите се седалки на ВМВ Е65 са ай-удобните, на които съм седял.
  • 11 Каращ Дачия

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "дърт шофьор":

    То дачията седалки няма. Има разбира се нещо, което прилича на седалка, но както всичко по тази "кола" то е просто имитация. Има само едно изключение - с колегите единодушно сме признали единствено гумите като такива.
  • 12 мани мани

    10 1 Отговор
    кога сме на протест срещу високите цени на горивата, тока, водата?
  • 13 Bmw

    6 2 Отговор
    Най-удобните са комфортните от бмв 7ма серия е65(има ги и за е60).По-удобни и от по-добра кожа дори и от новите модели (на бмв) и от на ауди и мерцедес.Дори на ауди са доста твърди и неудобни, дори и на новото а8.
  • 14 Анонимен

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "КОГАТО ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА СТАНЕ 5 лв":

    Когато цената на бензина стане 5лв, седалките от 1.60лв ще станат 3.20лв и пак тази, личната ще ми е по-удобна
  • 15 Манол

    3 1 Отговор
    Много добре копирана и преведена статия. Но т.к. много от нас не са запознати, как изглежда самата скала за оценки? Кое е най-добро, кое е най-зле, някакви повече всъпителни разяснения?
  • 16 Чикагец

    2 3 Отговор
    J.D. Power са регистрирани като реклманта компания, която се пише за аналитично бюро. Карам Honda, карал съм и въпросният CIVIC - това са пълни глупости... Само наличието на Dodge Charger в класацията трябва да ви говори за истинността й. Dodge Charger е брутална машина дори и в най-слабата версия, но за удобство не може да се говори...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Яшар

    1 2 Отговор
    Защо никъде не се споменава за Golf 3 ? Аз имам Golf 3 и за мене той е с най -удобните седалки кола която съм карал ! Меки са и са много комфортни и удобни ! Даже съм правил и секс в колата на седалките !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.