Last news in Fakti

29 Декември, 2021 11:30 3 555 47

Новият ъпдейт на Tesla предлага светлинно шоу, мегафон и TikTok (ВИДЕО)

  • tesla-
  • ъпдейт-
  • автопилот

Обновеният софтуер е достъпен за Model 3, Model Y, Model S и Model X

Новият ъпдейт на Tesla предлага светлинно шоу, мегафон и TikTok (ВИДЕО) - 1

Собствениците на Tesla получиха коледен подарък от Мъск в лицето на софтуерен ъпдейт, който бе разпространен на 25 декември. Както винаги, обновеният софтуер донесе много новости за Model 3, Model Y, Model S и Model X.

Една от тях е така нареченото светлинно шоу, което позволява на собствениците да включват различни светлини на колата и да ги съчетават с подходяща музика, което малко или много превръща колата в дискотека на четири колела, както може да видите във видеото.

Друга новост е добавеният мегафон, който се активира от инфотеймънт системата и използва микрофона в колата, за да предава звука към външните говорители.

Промените по софтуера включват още нов изглед за менютата, подобрена навигация и аудио система, както и добавянето на приложението TikTok.

Новият ъпдейт на Tesla предлага светлинно шоу, мегафон и TikTok (ВИДЕО)

Последната новост засяга усъвършенствания автопилот, който автоматично преминава към режим Comfort, когато бъде включен.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    27 19 Отговор
    Егати цирка станаха тези коли. За безопасност нищо - за забавление, колкото искаш.

    Не знам как се намират баламурници да купуват тези тарги... Ще видим колко са екологични, като започнат да се извеждат от експлоатация батериите им... А и тока, дето използват, колко е зелен?

    Коментиран от #7, #20, #36

  • 2 Пълни простотии

    29 12 Отговор
    Луд на шарено се радва!

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А ти какво очакваш?

    16 17 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Какво друго се надяваш да направи ъпдейта? Да подобри ускорението? И за какво им е, като така или иначе са най-добрите?

    Да повиши максималната скорост? 260 км в час са абсолютно достатъчни и дори най-бавната Тесла няма да се изложи на магистралата, както най-бързия mustang, който беше задминат от SKODA superb докато се движеше с максималната си скорост от 200 км в час по германски аутобан.


    Да направи по-бързо зареждането? Ами те и сега се зареждат най-бързо?

    Всички тези неща вече са били подобрени с предишни ъпдейти, така че за Коледа е логично подаръците да са за забавление.

    Коментиран от #28

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Безопасност нищо?

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Този път нищо не каза. Тесла доказано са най-безопасните автомобили, доказано както в краш-тестовете, които взимат с максимален брой точки, така и в реалния свят, където след зверска катастрофа шофьорите излизат самостоятелно от автомобила без наранявания.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    12 13 Отговор

    До коментар #2 от "Пълни простотии":

    Гроздето е кисело :)
  • 10 Механик

    10 9 Отговор

    До коментар #7 от "Безопасност нищо?":

    Ма няма как да е най-безопасната. Много ясно е. Онзи ден една бе потеглила самичка. Тукв сайта го писаха. Точно под статията, дето една друга изгоряла като факла.
    И не! Автомобилът не е развлечение, а средство за придвижване. Ако това придвижване ти доставя и удоволствие, тогава е още по-добре.
    Само не схващам за какво тиетиктока, докато караш. А когато не караш си имаш лаптоп, телефон, таблет за целта.
    Това е сериозна машина, която при невнимание може и да убива. Или караш кола и евентуално се наслаждаваш на процеса, или си седиш дома и си гледаш тиктока.

    Коментиран от #13

  • 11 DrivingPleasure

    15 14 Отговор
    "Кола" за пълни тъпанари! Наистина трябва да си с Ай Кю на шимпанзе, за да платиш за подобен мизерен таралясник...
  • 12 Turbo

    11 12 Отговор
    Тесла кола ли е или дискотека?Да вземат да си оправят пробега с едно зареждане на батерията,дето пада с 60% при - 20°С до смешните 200 км.
  • 13 Маsturbaторска работа

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    бих казал аз.
    Електричките са бъдещето, дори само затова че са енергийно по-ефективни ама Св Илон има некъв проблем.
  • 14 Грета Тунберг

    11 7 Отговор
    Скъпи, моля ти се обади се на Илон и го помоли да оборудва с вибратор следващата ти Тесла.
  • 15 Този

    13 2 Отговор
    Неон и 2 бас каси по 12 инча за следващия ъпдейт моля, и дискографията на Софи Маринова и Кондьо в паметта!!!
  • 16 гост

    10 11 Отговор
    Сега да "зарадваме " наистина групата анти , плежъри и тем подобни обикновени п...сти , хахаха !! Това е просто пред новогодишна играчка , истинската бомба предстои !! И тя е , че всички Тесла ще могат да се свързват директно със Старлинк , сателитния интернет на Мъск , съответно да го ползват и за домашен , когато собственика си е в къщи или на друго място , дори в хотел , стига паркинга да не е извън обхвата на уай-фая на телефона или лаптопа ! Но и това скоро няма да има значение , щото ще има и СМАРТФОН Тесла , също с директна връзка със Старлинк , което автоматично прави цената му без пари , щото само оборудването за това струва в момента 500 долара !! Също така в заданието му пише "да работи на Луната и Марс " , също през Старлинк !!! Е Епъл най-после ще имат достоен съперник , но за съжаление на русопитеците пак американски , а не китайски , хахах !!

    Коментиран от #17, #23, #29

  • 17 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Илон Мъск иска да умре на Марс, но не и без смартфон Tesla ! Слухове за телефон от бранда Tesla има от няколко години, но сега вече има конкретни данни , според The Verge най-вероятно ще се нарича Model P или Model Pi. За да функционира и в Космоса, смартфонът ще използва свързаност със сателитите Starlink.
    Благодарение на нея той ще може да работи на Луната, на Марс и на други космически дестинации, които Мъск се е заканил да покори.
    Не е ясно обаче от какъв материал ще бъде изработен корпусът на телефона, за да издържа на суровите условия извън земната орбита, но продуктови изображения от фенове на Tesla подсказват за тяло от титан или подобна сплав. Разбира се, сателитните телефони не са абсолютна новост и на пазара и в момента има няколко модела.
    Устройства като Iridium и Thuraya се предлагат на съвсем поносими цени от 800 до 1500 долара в зависимост от спецификите.
    Проблемът е, че за да се свързват със сателити, те се нуждаят от мощни и не съвсем естетични антени, докато почитателите на Tesla ще очакват смартфон с дизайн, сходен на този на електромобилите - футуристичен, изчистен и много стилен.
    Освен това ако компанията успее да сбъдне всичко, което се тиражира като спекулации от технологичните издания като The Verge и TechCrunch, цената на телефона ще е космическа и би трябвало да е не по-малко от 2500-3000 долара. Все пак докато Apple се опитват да направят електромобил, защо пък най-големият производител на електрически коли да не се опита

    Коментиран от #21

  • 18 Gucci x Balenciaga

    4 3 Отговор
    Няма лошо даже е иновативен със усет към модерното. Сега са на мода са рейв партита сред природата и около короната хората са изморени от цялата процедура тест ,ваксина .Така лятото шоуто ще е по готино липсва и на колата хладилник или машина за лед в колата ,мини бар плод ,WC луд луд гений
  • 19 ComfortablyNumb

    8 6 Отговор
    Светлинното шоу е добре в детската градина ще са много доволни ,а какво стана с автономното каране заради което компанията Тесла струва 1 трилион !? Между другото едни трилион се пише така $1 000 000 000 000 и повечето ги прибра Мъски някъде между две светлини шоута докато се усети публиката ... Ха честито на светлинното шоу!
  • 20 Гринго

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Такава кола не е лъжица за твоята уста и дупките във България .Давай пеша че не друса и не плащаш ток
  • 21 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Айде сега и за черешка на тортата , докато елементарните хорица продължават да припадат по "ракети" и "тръбопроводи" , хахахах !!
    Специалистите от изследователската лаборатория на военновъздушните сили на САЩ (AFRL) и военно-промишлената компания Northrop Grumman демонстрираха работата на ключово оборудване за ПОЛУЧАВАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ В ПРОМИШЛЕНИ МАЩАБИ В ОРБИТА ОКОЛО ЗЕМЯТА !!!!
    Използвани са слоести панели тип „сандвич“ с иновационни компоненти, които успешно преобразуват слънчевата енергия в радиочестоти, излъчвани към приемно устройство, което може да бъде разположено във всяка точка на планетата. Системата показа, че може да доставя енергия от орбита в случай на извънредно положение, както и към отдалечени военни бази.
    През 2018 година AFRL сключи договор с Northrop Grumman за $100 милиона за разработването на ключовите компоненти за прототипа на тази космическа енергийна система. В рамките на този проект са създадени специализирани слоести слънчеви панели, които ще бъдат основните елементи на много по-мащабната програма Arachne. Нейната основна цел е стабилно и непрекъснато подаване на електрическа енергия към военните бази, разположени в отдалечени региони. Самите панели са изградени от фотоелементи с висок КПД, поглъщащи електрическата енергия, специализирани радиочестотни излъчватели, както и електроника за преобразуване на получения от слънчевата енергия постоянен ток в излъчване с висока честота.
    Началото на мащабната орбиталн

    Коментиран от #22, #24, #30

  • 22 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Нали не трябва да обяснявам , че след като военните покрият нуждите си , които не са чак толкова големи , разширението ще премине към цивилни нужди , тоест доставка на електроенергия за цивилни обекти , примерно зарядни за леки и товарни автомобили , кораби ПРЕКОСЯВАЩИ ОКЕАНИТЕ и даже самолети !! Ееех , а някои още си мечтаят за "газ" и "петрол" , хахаххахахх !!

    Коментиран от #25, #26, #31

  • 23 Къпан пор

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Пак съобщаваш за абсолютно безполезни Тесла екстри от които никой не се интересува.
  • 24 Къпан пор

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Да не предозирал нещо с ганджата.
  • 25 Къпан пор

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    А,ясно. Сам си задаваш въпроси и сам си отговаряш.Грета ти вземала здравето и акъла.
  • 26 ComfortablyNumb

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Не изглежда да си безнадеждно глупав като повечето на тоя сайт , но не схващам каква роля играеш на чиърлидър на американски технологични успехи и точно на тоя сайт който не е представителна извадка от българското общество и е напълно ирелевантен за формиране на общественото мнение !? Тия грандиозни проекти в общия случай са институционална корупция по американски , инак по нашенски усвояване на едни държавни пари . Сериозно ли смяташ че е нещо друго!? Корупцията в Америка не е при пътните полицаи и докторите а в НАСА , Локхийд и Боинг ...
  • 27 Гост

    5 2 Отговор
    Няма какво друго да предложи. Изчерпа се вече.
  • 28 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "А ти какво очакваш?":

    Да спре да блъска патрулки.
  • 29 Гост

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    За какво ти е интернет старлинк? А да, защото трябва с нещо да се занимаваш, докато чакаш с часове да се зареди батерията на път за морето.

    Коментиран от #32

  • 30 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    И за колко секунди се изпичат гаргите, като преминат през радиационното поле на тези вълни за предаване на енергия?
  • 31 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Нали не трябва да ти обяснявам, че след като военните са докопали такава технология, лесно могат да я използват за "плясване през ръцете", на непослушните и несъгласни с техните планове малки държавици, като нашата.
  • 32 Ти като имаш, ползвай го.

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Ако направиш една елементарна справка в интернет, ще знаеш, че ще ти трябват 15-тина минути дозареждане за където и да си тръгнал на морето от София, стига да караш Тесла и да си тръгнал със заредена батерия.

    Виж ако караш Нисан лийф, не ти мърдат няколко часа зареждане до морето. Ама преди да си избереш електромобил, трябва да имаш интернет и да можеш да го ползваш.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Къпан пор

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Ти като имаш, ползвай го.":

    С включен климатик на магистрала с висока скорост я минеш 200 км с едно зареждане я не.През зимата на - 20° С пак са толкова 200 км.Сърфирането в интернет е добра идея за прекарване на времето по зарядните станции.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Къпан пор":

    Ще зареди за 15 минути, но преди това ще почака ред поне два часа, да му се освободи колонка. Лятото за морето пътуват по същата магистрала по 2000 коли на час или по 8000 от сутрин до обед. Ако всичките трябва да заредят някъде, ще се наложи да нареди зарядни станции и паркинги по цялата магистрала, от София, до Бургас. Сега ще му отнеме няколко часа да осъзнае какво съм му написал.

    Коментиран от #37

  • 36 Rado

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Вземи си новата ЛАДА няма излишни екстри, дори има опция без климатик.
  • 37 Пак ли говорим небивалици

    6 5 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    И как точно си представяш, че абсолютно всички 2000 електронни била регистрирани в България ще тръгнат от София в една и съща минута и ще се наредят на зарядната? Как точно си представяш въобще че всички ще тръгнат през един и същ ден на морето. Че пък и до обяд ще дойдат още 4000 електромобила от чужди държави за да се наредят на зарядните да ти пречат?


    Вече десетки пъти съм ви смятал, че при нужда само по пет реда фотоволтаици от двете страни на магистралата между мантинелата и мрежата, осигуряват по три киловата мощност на всеки метър магистрала в слънчев ден. Тоест на всеки километър може да се направи отбивка с 20 бързи зарядни, които да обслужват по 80-100 автомобила на час директно от енергията от фотоволтаиците.

    На практика, ако се инсталират по цялата дължина на магистралата, през по-голямата част от годината и денонощието, тези фотоволтаици ще отдават енергията си към мрежата, дори автопаркът да е 100% електромобили, което ще се случи само в розовите ви сънища през следващите 30 години.

    Няма как да има опашки по зарядните, просто защото в България няма електромобили на практика.

    Коментиран от #38, #42, #45, #46

  • 38 Пак редактора

    1 4 Отговор

    До коментар #37 от "Пак ли говорим небивалици":

    електронни била всъщност трябваше да е електромобила.
  • 39 smeh

    2 4 Отговор
    Задвижване и батерия на Тесла - топ! А другото за 10-12 години - 0 прогрес. Даже отрязаха волана, което е ОГРОМЕН минус. Вместо да хабят ресурс за глупостите от клипа, да наблягат по отношение на интериора и сглобката, че немците не спят и пак ще се наместят на челните места.

    Коментиран от #40

  • 40 Немците са си топ

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "smeh":

    При интериора немците са си и в момента на челните места а Тесла не е била дори по средата, за да се налага да я стигат.

    Виж обаче за сглобката и боята са напреднали доста и се очаква сглобката в Германия да е топ и да се конкурира с немците. Не за друго, а просто защото няма сглобка. Не се налага да сглобяват шасито от стотина парчета, които трябва да напасват едно спрямо друго. Просто го отливат от две части и всички размери пасват до десетки от милиметъра и няма как да се появят 5-6 мм луфтове като преди.

    Коментиран от #41

  • 41 smeh

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Немците са си топ":

    Да, имах впредвид, че немците имат да наваксват по отношение на батерията и то не е малко. За електромоторите изобщо не се притеснявам, защото Сименс и Бош, специално за немския премиум са в постоянна колаборация, а там тайни за тях в конкретната област няма. Защо не са ги внедрили, вече е друга тема. Иначе проблемът с продажбите на коли в момента е чисто психологически. Купуваш Тесла, знаеш че немския премиум е по-добър откъм интериор и други дребни неща и се чувстваш прецакан. Решаваш да скочиш на Етрон - всичко вътре и вън е топ, ама Теслата минава повече километри и имаш безплатен СуперЧарджър. Затова всеки се ослушва и чака подходящ момент, а автопарка си старее.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хари хари

    2 0 Отговор
    Какво ни занимавате с тоз боклук
  • 45 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Пак ли говорим небивалици":

    Обяснил съм ти го, и пак не си разбрал. Най-добре не се обаждай.
  • 46 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пак ли говорим небивалици":

    По 2000 коли минават на час по магистралата лятно време, до обяд. За 4 часа са 8000 коли. И това е само в едната посока. Следобяд в обратната стават още толкова. Кое не ти стана ясно?

    Коментиран от #47

  • 47 Е така де!

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    За коя година си представяш тези автомобили да станат електромобили? Защото сега до морето има четири зарядни станции с по две три колонки и през 95% от времето през деня са празни. Тоест зарядни има, ама електромобили няма. Както ти обясних зарядните са най-малкия проблем. По-скоро въобще не са проблем, а са решение за производството, разпределението, балансирането и преноса на енергия.