Last news in Fakti

17 Януари, 2022 15:27 9 877 6

Внимавайте: Браузърът Safari на Apple е опасен

  • apple-
  • safari-
  • грешка-
  • хакери

Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии на Safari на iPhone, iPad и Mac

Внимавайте: Браузърът Safari на Apple е опасен - 1

Сериозна грешка в браузъра Safari беше представена в публикация на блога FingerprintJS. В резултат на идентифицирания бъг може да бъде разкрита информация за скорошната история на сърфиране на потребителя и дори част от информацията за акаунта в Google, от който е влязъл в браузъра.

Проблемът, който е открит, е свързан с внедряването на IndexedDB в Safari на Mac и iOS, което позволява да се виждат имена и бази данни за всеки домейн. Тази информация дава възможност за получаване на конкретна информация за потребителя, включително от акаунта в Google.

Използвайки грешката, хакери могат дори да определят Google ID на потребителя и след това да го използват за получаване на лична информация. Към днешна дата уязвимостта е засегнала всички работещи версии на Safari на iPhone, iPad и Mac. Apple беше предупреден за грешката още на 28 ноември, но проблемът все още не е отстранен.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    17 4 Отговор
    Ще я караме без Сафари !
  • 2 qwerty

    5 5 Отговор
    Винаги съм се чудел на познати, които си стоят логнати в който и да е браузър. Сафари ползвам през телефона и няма какво да крия, но както се казва: който е завлякъл мое инфо ще ме цака с топла бира и студени кебапчета чрез реклама.

    Коментиран от #3

  • 3 Айкю 1

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "qwerty":

    Аз пък съм се чудил на бай ганьовците
    Защо аджаба ви е айфон? Разбирам че света е побаркан и малаумен, но защо падате на тяхното ниво? Не сте оперативни а жалки!
  • 4 Що трябва да се логваш

    4 1 Отговор
    Като може и без да ровиш в нета иначе duck duck go

    Коментиран от #5

  • 5 blajeni

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Що трябва да се логваш":

    duck duck, apple няма зн. всичко е маскара и винаги те следят.
  • 6 Знайко

    1 1 Отговор
    Кво стана? Браузъра на башовете се оказа бъгав! Ауууууу....ся кой ще спаси акциите и дивидентите на инвеститорите? Е то беше ясно....само като си видиш таск-мениджъра как полудява след като отвориш сафарито ,че дивеча си ти!