Last news in Fakti

28 Януари, 2022 16:10 1 941 17

Face ID вече работи и с маска

  • face id-
  • apple-
  • бета версия-
  • ios-
  • iphone

Функцията е достъпна в бета версията на операционната система

Face ID вече работи и с маска  - 1

Един от големите проблеми на Face ID откакто започна пандемията с COVID-19 изглежда вече е решен. Милиони потребители от цял свят се оплакваха от невъзможността на Face ID да работи, докато те носят маска и на практика обезсмисляха действието му.

В последната бета версия на своята операционна система iOS от Apple вече са разрешили този проблем и функцията може да бъде настроена по такъв начин, че да работи еднакво добре, както с маска, така и без.

Face ID вече работи и с маска

Освен това, iOS 15.4 Beta 1 подобрява работата на лицевото разпознаване с очила и дори комбинира двете функции. Други новости включват поправянето на софтуерни бъгове, както и добавяне на нови емотикони.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 iShit

    10 1 Отговор
    Уау! хахагахаъаха
  • 3 Сър

    29 2 Отговор
    На следващия ъпдейт - телефона няма да работи ако си без маска - 1984, Оруел
  • 4 Хандро

    2 12 Отговор
    На Андроид има ли Фейс ID или там можеше и със снимка да го отключиш?

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Псевдоним

    12 1 Отговор
    Предстои инвазия на извънземни и следващият ъпдейт на приложението ще е с каска.
  • 6 Пенис Човек

    6 0 Отговор
    като почне да работи и без глава - в играта съм
  • 7 Звяра

    10 2 Отговор
    Абе я си сложете едно чипче на дясната ръка то ще праща инфо за състоянието ви на смартфона.
  • 8 лило

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хандро":

    Хукнал някой да ми отключва телефона със снимки вие съвсем изтрещяхте! 2г им отне да ви обърнат внимание, но пък да ви вземат парите и даже зарядни да не ви дават там го мислят много бързо.. как да стане даже извъртат нещата, че го правят за ваше добро и за доброто на планетата. Същите тия ви обвиняваха , че не си държите правилно телефоните и за това губели обхват... а не признаха, че беше тяхна грешка. Разбира се неслучайно подариха на всеки по един калъф тогава да не губите обхват :), помните ли?!? Защо направиха ProRes видеото да заема 6ГБ/1мин?! Щото е нещо УАУ и не може да заема по-малко място ли?! Ще разберете може би другата година като ви бутнат тел с 2tb с цена много по висока от сегашната. Тънко ви пързалят а вие даже не можете да го разберете....

    Коментиран от #9

  • 9 лига

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "лило":

    Еййй браво!! Аз не успявам все, да събера нужните думи, тъй като по средата и се изнервям. Като си представя, това което пиша и ми избива пот. Вчера говорих с мой познат и той ми заявява:
    -Познай, кво си взе "чичо" ти (себе си визира, демек му е пораснала работата)

    Викам му:
    -Не знам?!.... Зимни гуми най-после? Тя зимата свърши ама поне лятото да те изкарат....
    Смяхме се, после само аз продължих да се хиля.
    той:
    -Не, не!!! Взех си пред последния Ай - фон от "ръка"...
    Аз премълчах, да не се караме.... Казах му само (Браво да си го ползваш със здраве)
    Пича има основни приоритети от сорта: детето трябва да има Айфон, нищо, че нямам гуми а го возя всеки ден в бръкмата. А най се смях, като ми звънна днес сутринта да ме моли да се срещаме, за да му разясня менюто?!? Пич.... Купуваш си хляб, защото си гладен, купуваш яке, защото ти е студено. Тоя Айфон го взимаш, без хал хабер да имаш, какво представлява?!? Ама ако го питаш защо е най добрия телефон, според него.... От хиляда реки вода ще ти изкара. Бъкел не разбира. Даже не знае, че Ай фон е марка на голяма компания, която произвежда и друго. А не дай боже да сравня моето Ксиоми(не правя реклама!) с неговия сегашния Айфон, ще ми изяде ушите. Нищо, че няма да знае какво ще му обяснявам за цена, спрямо останалото. Не го интересува човекът. ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАЗАХА АЙФОН И ТОЛКОВА!
    Никога, никога повече няма да се набутам така и да заплатя за продукт на на тази марка, категорично! Манипулативни, лицеме

    Коментиран от #11

  • 10 Бмв

    3 0 Отговор
    Уау голяма иновация. 2 години им трябваше да го направвт.То вече маските отпадат.
  • 11 лило

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "лига":

    Ами да ти кажа много от нас са осъзнали лицемерието, пошлостта и алчността на епъл , уви масата са като гъба попиваща пропагандата. Покрай мен всеки с айфон просто ги вземат , защото им е набито с годините в главите , че те са най-доброто и просто отричат всичко останало. Тъпо става като почнат да ме питат тва що не го мога с айфона ти щом го имаш значи и айфона го има. Е, да ама не!... и няма как да им го обясниш. Те така печелят, 90% от хората не разбират от техника, казват им, че махат зарядните а феновете даже ги защитават и не разбират, че се играе срещу тях самите. Не съм против телефоните им всеки си има правото да харесва нещо и да си го ползва ама наистина е време да разберат , че епъл не е това за, което се представя! Аз имам самоуважение и няма как да се оставя тези да ме пързалят тънко тънко в мой ущърб и за тяхна печалба.

    Коментиран от #12

  • 12 Този

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "лило":

    Извинявай, какво не мога с Айфона, че нещо май аз не разбрах?

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 13 Дедо-вия

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    Първото за което се сещам е че не можеш да търсиш контакти с буквите асоциирани с цифрите. Андроид го има отпреди поне 10 години. Индийците, дет ви пишат софтуера и всяка седмица ви пускат кръпки на кръпките така и не успяха да ви добавят тая полезна функция.
    Виждам, че си фен, останаха ми калъфи за Х и 11 про макс, ще ти ги подаря
    2 пъти се набутвам с това дърво ифоня, по 1 седмица мъка. Добре, че има балъци и ги купиха и двата.
    Вашия измамник стив и оня свят продължава да ви щави, не стига, че му платихте безуспешното лечение
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 лало

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    Извинен си! Ако трябва да изброявам, няма да ми стигне времето. Ползвайте си iphone-ите със здраве. В предния коментар ставаше дума за извличане на текст от снимка, за превод директно от камерата, неща които ползвах и преди 5 г. Сега го вкараха и в ios нали?;) Трябва ли да изброявам наистина? Ако си ползвал/ползваш и андроид би трябвало да знаеш! И това съм забелязал..хора ползвали единствено айфон са толкова затворени в представите си и мислят, че всичко се върти около тях. Функционалността при андроид е в пъти в повече и свободата също и това ми помага не само при личното ползване, но и в работата. Пример: Имам функцията второ пространство ( все едно два телефона в един) Първото си го правя личен (начален екран, икони, настройки, приложения) и навсякъде ползвам личния си е-mail, личния вайбър и т.н. а второто си го ползвам за работа примерно... и влизам със служебния вайбър, ползвам служебната поща, подреждам си иконите разлино от личния, приложенията които ползвам само за работа. Така си правя граница между служебно и лично, или пък второто пространство може да го настроиш да е за децата ти с ограничени приложения, функции и т.н. Лесно се привключва от едното към другото аз съм го направил с ляв палец да ми отключва личното а с десния палец служебното пространство. Наистина...понякога жал ми става за потребителите на iphone и не защото избора им е лош, просто представата им е "изостанала" ако мога така да го кажа.
  • 17 Offffff

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Този":

    Да преместя и подреждам иконите си както аз си поискам. Или още ви отиват на горната част на екрана и не може да сложиш отделно долу примерно? Питам само , не се заяждам. Спирам до тук и дано дадох някакъв отговор макар и леко иронично. Шаринийки иначе колкото искаш в иОС.....