Last news in Fakti

8 Май, 2024 13:59 1 896 7

iPad Pro 2024 е най-тънкият и най-мощен таблет на Apple

  • apple-
  • ipad-
  • ipad pro

Серията вече се продава онлайн

iPad Pro 2024 е най-тънкият и най-мощен таблет на Apple - 1

Apple представи новата серия iPad Pro. Централно място в шума около тези нови модели заема дебютът на чипа Apple M4. В отклонение от традицията, при която новите чипове обикновено дебютират в MacBook, решението на Apple да представи M4 в iPad Pro е сигнал за нова посока за линията таблети. От естетическа гледна точка iPad Pro 2024 дефинира елегантността със забележителната си тънкост, като 11-инчовият модел се отличава с профил от 5,3 мм, а по-големият му брат, 13-инчовият вариант, е с още по-малка дебелина - удивителните 5,1 мм. Изработени от рециклиран алуминий, таблетите са налични в сребристо и черно.

iPad Pro 2024 е най-тънкият и най-мощен таблет на Apple

Под елегантната външност се крие мощна производителност. Моделите с капацитет 256 GB и 512 GB се задвижват от 9-ядрени процесори, включващи тройка ядра за производителност и шест ядра за ефективност, докато моделите с капацитет 1 TB и 2 TB разполагат с 10-ядрени процесори с допълнително ядро за производителност за повишени възможности. Тези процесори се допълват от внушителен 10-ядрен графичен процесор и 16-ядрен Neural Engine, които осигуряват светкавична реакция и несравнима ефективност. Забележително е, че моделите с по-висока памет също така удвояват оперативната памет, като предлагат зашеметяващите 16 GB в сравнение с 8 GB на базовите модели, обещавайки ненадминато многозадачно изживяване.

В отклонение от конвенцията Apple се сбогува с технологиите mini-LED и IPS LCD, като използваOLED дисплеи. Тези революционни екрани използват сливането на два OLED панела, за да повишат нивата на яркост и да осигурят несравнимо зрително изживяване с максимална яркост до 1000 нита за SDR съдържание и 1600 нита за HDR. Освен това дисплеите ProMotion предлагат динамично регулиране на честотата на кадрите, като плавно преминават между 10 Hz и 120 Hz за плавна реакция.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълк

    3 2 Отговор
    страхотно

    Коментиран от #3

  • 2 Мнение

    8 4 Отговор
    OLED дисплеите получават дефекти burn-in до 5 години. Въпросът е нерешен, така че по-леко с еуфорията.
  • 3 разкрит

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Вълк":

    с вашата мизерна пенсия от козлодуй едва ли ще си го купите някога!

    само ще зяпате снимките
  • 4 Този

    4 0 Отговор
    Най-мощният таблет на Апъл ли? Оставам с впечатлението че има и по-добър, а то всъщност не може да се намери и на половина производително устройство извън Апъл групата...
  • 5 Чавдар

    0 0 Отговор
    ЗАради едно порно,дето гледам-няма да си го купя!По джоба ми е,ама не ме кефи.

    Коментиран от #6

  • 6 Вълко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чавдар":

    И аз съм социалист
  • 7 Айзомби

    4 0 Отговор
    Предният безполезен и скъп продукт на марката.Но ще е модерно да се купи, все пак сте дали много пари за нещо безполезно.