Last news in Fakti

8 Август, 2023 11:45 2 853 3

Land Rover подготвя най-евтиния си всъдеход

  • land rover-
  • defender-
  • sport

Иновацията ще се нарича Defender Sport

Land Rover подготвя най-евтиния си всъдеход - 1

Всъдеходът Land Rover Defender ще получи нова модификация. Производителят разкри първите подробности за колата, която ще бъде по-компактна и по-евтина от известния пълноразмерен всъдеход и на практика ще се явява най-евтиният Land Rover.

Според Autocar този автомобил ще бъде направен на новата платформа EMA и най-вероятно ще се казва Land Rover Defender Sport. Пускането на най-евтиния Land Rover е планирано да се случи до 2027 година.

Следващите поколения на Range Rover Evoque, Velar и Land Rover Discovery Sport също ще бъдат изградени на новата платформа. Предвид факта, че са Range Rover, те ще са по-богато оборудвани и респективно - по-скъпи.

Land Rover подготвя най-евтиния си всъдеход

Архитектурата EMA ще бъде първата, ориентирана към електрически превозни средства. Поради тази причина новият Defender Sport 2027 ще бъде оборудван с един или два електрически мотора с мощност до 400 к.с.

Очаква се пробегът на колата с едно зареждане на батерията да надхвърля 500 километра. Появата на бензинови или дизелови варианти все още не е потвърдена, но не е и отречена.

Дължината на евтиният Land Rover ще бъде 4.6 м, широчината 2 м, а височината 1.8 м. За сравнение, пълноразмерният Defender с каросерия с пет врати е доста по-дълъг - 5 358 мм. В момента няма електрически модификации на модела.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуплив сандък СПОРТ

    9 1 Отговор
    Тези отдавна нямат нито евтини нито здрави нито ремонтнопригодни возила. Напатих се веднъж и мерси но НЕ. Да си ги карат на острова. А най ми е смешно когато някой чичак гледа надуто от тази менте марка. Още не знае какви беди го чакат. Ха ха ха.

    Коментиран от #2

  • 2 Пуп

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Чуплив сандък СПОРТ":

    По-скоро такива чичковци като теб със стандартните коментари все повече намаляват, и като изчезнат съвсем ще има само положителни, тъй като млад човек с пари ще си купи рейндж, а не някоя чичковска тойота

    Коментиран от #3

  • 3 няма начин

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пуп":

    Млад човек да си купи това грозно пате с джанти и силует на УАЗ Патриот.