Last news in Fakti

21 Април, 2023 09:51 2 330 5

Отива ли Land Rover в историята? JLR се раздели на 4 марки

  • land rover-
  • jlr

Концернът ще се фокусира върху новата концепция "House of Brands"

Отива ли Land Rover в историята? JLR се раздели на 4 марки - 1

В стратегията на JLR Reimagine, обявена вчера, не се споменава марката Land Rover . Вместо това фокусът на групата е върху четири независими марки - Jaguar, Discovery, Defender и Range Rover.

В съобщението се говори още за инвестиция от £15 милиарда в електрически модели и за производство в Обединеното кралство и също така се споменава, че марката Land Rover отива в историята.

Изявлението на групата гласи:
„JLR ще премине към подход House of Brands, за да подобри уникалния характер на всяка от своите марки Range Rover, Defender, Discovery и Jaguar и да стане горд създател на най-желаните съвременни марки луксозни автомобили в света, предназначени за най-претенциозните клиенти.“

Това също ще означава, че представителствата в цял свят ще трябва да бъдат ребрандирани, тъй като към днешна дата логото на Land Rover доминира в шоурумите.

Източници също така казват, че дилърската мрежа на House of Brands също ще бъде намалена, тъй като ще разчита на организиране на директни продажби от производителя, а останалите дилърски центрове ще станат демонстрационни обекти и сервизи за ремонт и поддръжка.

Докладите, циркулиращи онлайн за смъртта на Land Rover обаче са силно преувеличени. След като се появиха новините, че легендарната марка е мъртва, Car and Driver се свързаха директно с Jaguar Land Rover (сега официално наречена JLR), които потвърдиха, че любимото име Land Rover ще продължи да съществува.

„Ние не губим името Land Rover; неговият дух е - и ще продължи да бъде - важна част от нашата ДНК“, се казва в писмено изявление на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нЕма лошо

    11 1 Отговор
    Ми ,не е лошо .не е лошо /да погребат марката Ленд Роувър/ ,щото с ненормално скъпите си ,крайно трошливи ,лакоми и причудливи /като механика и електроника/ ЕсЮВи и автомобили ,произвеждани от тях - скоро и индустрията за производство на МПС-та във Великобритания ще бъде погребана.

    Коментиран от #4

  • 2 Слонът моят приятел

    9 2 Отговор
    Сигурно собствениците от ТАТА моторс са измислили някакво индийско име. Абе ,за да си купи индийска кола за много пари,човек сигурно трябва да е голям почитател на ромите.
  • 3 уви

    12 0 Отговор
    Автоиндустрията в Англия умря още през 2008 г. ,когато ТАТА купиха 90% от производителите на острова.
  • 4 Гост

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "нЕма лошо":

    Никаква марка не погребват. Това е най-желаният луксозен СУВ по света. Просто правят ребрандинг, като разделят продуктите си на няколко групи. Range Rover ще е собствена марка за луксозните СУВ-ове, а не модел Ленд Ровър както беше досега. Дифендър ще е марката за сериозния офроуд, а Дискавъри нещо средно.

    Коментиран от #5

  • 5 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Според мен това ребрандиране е безсмислено и няма да доведе до нищо....Апропо, не пише нищо за целите, визията и стратегията, които налагат ребрандирането. Доста безполезна и несъдържателна статия....