Last news in Fakti

20 Януари, 2021 11:59 10 174 39

Бил Гейтс ще „възкресява“ мъртъвци под формата на виртуални ботове

  • изкуствен интелект-
  • microsoft-
  • мъртви души

Изкуственият интелект се въвежда и в областта на погребалните услуги и, ако един от патентите на Microsoft бъде приложен, ще позволи на живите да разговарят с бота на починалия. Патент за създаване на чат-бот, който пресъздава самоличността на починал човек, бе предоставен от Службата за патенти и търговски марки на Microsoft в САЩ в края на 2020 г. . Благодарение на иновацията роднините ще могат да „комуникират“ с виртуалния бот на починалия.

Идеята за създаване на виртуален образ на всяко лице въз основа на наличните отворени данни от социалните мрежи (снимки, харесвания, информация за хобитата на даден човек, данни за покупки и работа) се появи още през пролетта на миналата година от ученият от катедрата за иновации в Университета на Аризона Фахим Хюсеин. Всички данни, необходими за създаване на виртуален аватар, могат да бъдат получени от Интернет, дори без да се получи съгласието на потребителя.

Разработчиците на Microsoft възприеха подобен подход, разширявайки обхвата на данните чрез получаване на информация за имейла на човек. Изкуственият интелект създава основата за чат-бот въз основа на цялостен анализ на личността на човек. В резултат полученият бот може да води диалог, имитиращ поведението на истинския човек. За по-голям реализъм е възможно да създадете триизмерен модел на човек или да поставите снимка върху аватара.

По този начин Microsoft ще позволи въвеждането на нови технологии на пазара на погребални услуги, като предоставя на роднините на починалия възможността да запазят паметта му, използвайки холографски изображения и комуникация с чат бот. Доколко това е уместно, ще покаже само времето.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Наркос

    120 1 Отговор
    Смятай колко информация са събрали за всеки индивид през последните 20 години...

    Коментиран от #15

  • 3 Кака Наска

    53 15 Отговор
    Този изкуствен интелект е същата Пунтамара като задаващите се еднопосочни пътуания до Марс. Напрактика ще изпържват тъпенгерите и ще им пускат виртуални анимационни копия да лъжат близките. Политиците ще си вършат задкулисните щуротии и ще се оправдават с всезнаещия AI. Даже като изпукате от ваксините пак ще е "виновен" всемогъщия AI. И не на последно място, Земята е ПЛОСКА и това променя всичко, което сте научили/ ви е казано да знаете.

    Коментиран от #10

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    67 7 Отговор
    Бил Гейтс е олигофрен! Плюс това е и педофил, има снимки с Джефри Епстийн, и е писан в бележника му.

    Коментиран от #5

  • 5 Ванко 1

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40🏴‍☠️":

    Той и рапарът Лил Лейн е педофил, ама Бай Дончо го помилвал днес.

    Коментиран от #8

  • 6 Jwuejejugyyhhhuhhyhibogftvi

    10 2 Отговор
    Microsoft са гледали Black Mirror.

    Коментиран от #7

  • 7 честен ционист

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Jwuejejugyyhhhuhhyhibogftvi":

    Не бре, те са сценаристи. Пусналиса го ти да го гледаш. Вика му се Predictive programing, ама ти откъде да ги знаеш тия работи?
  • 8 Аз40🏴‍☠️

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ванко 1":

    И Тръмп е в бележника на Епстийн, и имат много снимки заедно.

    Коментиран от #11, #20

  • 9 Шайба

    63 1 Отговор
    Щом почнаха вече и с мъртвите да се гаврят,смятай накъде отиват нещата.

    Коментиран от #16

  • 10 NICK

    17 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кака Наска":

    Имаш ли някакви доказателства в подкрепа на твърденията си за плоската земя? Научни доказателства, различни от размишленията на разни блогъри в youtube и facebook?

    Коментиран от #13

  • 11 Ванко 1

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40🏴‍☠️":

    И Митьо Пищова даже го има.
  • 12 Изкукал

    17 0 Отговор
    Има естествена деградация с напредване във възраст. Дори и изкуствен "интелект" не е жива материя, камо ли мозък, дори на кокошка. Бил би могъл да опита да научи камила да говори, но сама за 5 години, за разлика от Настрадин Ходжа
  • 13 Кака Наска

    6 22 Отговор

    До коментар #10 от "NICK":

    Земята е ПЛОСКА и това е универсален факт. Дори и скалъпените телевизии вече не смеят да пускат Зембото кълбо в началото на новинарските си емисии, защото никой вече не вярва на огромната заблуда. А щом е ПЛОСКА, това значи, че всичко което знаеш, те заобикаля е Пунтамара.

    Коментиран от #17, #27

  • 14 Патент WO/2020/060606

    45 1 Отговор
    БилГей е изрод ! Даже мъртвите не иска да остави на мира ! Изрод!
  • 15 попа

    40 2 Отговор

    До коментар #2 от "Наркос":

    ТОЯ ШИЗОФРЕНИОК ДО КОГА ЩЕ СЕ ПРАВИ НА ГОСПОД , ДА СИ ЗАТВАРЯ ДЖАМА И ДА СЕ СКИЕ НЯКЪДЕ ПОД ВОДА
  • 16 Criminal

    30 4 Отговор

    До коментар #9 от "Шайба":

    То в краварника, какво друго, освен поредната идиотщина............

    Коментиран от #29

  • 17 Галилео

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кака Наска":

    Щом Земята е плоска,я кажи тогава защо звездите на небето на север за различни от тези на юг или пък защо половината земя винаги е тъмна,а другата половина светла,нали светлината се разпространява само в права посока,при плоска земя тези явления как изобщо са възможни?!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Кака Наска

    3 19 Отговор

    До коментар #17 от "Галилео":

    Слънцето и Луната са широки по 30 мили и обикалят около Земята като стрелки върху циферблат. Запомни Хелиоцентризмът си остава просто една ТЕОРИЯ, а твоят човек Галилео се отрича от нея.

    Коментиран от #23, #26, #32, #36

  • 19 r2343

    3 11 Отговор

    До коментар #17 от "Галилео":

    А ти що като си светнеш лампата не свети на цяло село знаеш ли? И що тавана в хола ти не е същия като тавана в спалнята?

    Коментиран от #25

  • 20 Той не е, той е дърт ..урвар

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40🏴‍☠️":

    , колко жени смени досега но пък затова че не е в тефтера тия дето са там му го нацепиха колективно, като се цепи от колектива
  • 21 НАТО ВЕЦ

    20 2 Отговор
    Ай честито!!! Започва генералната репетиция за заличаването на човека.
  • 22 Вълко Червенков

    19 0 Отговор
    Гръмнете Бил Гейтс.Това означава,че чалгарите и като умрат,пак ще продължат да ни тормозят.И не само те,а и разни диктатори,комунета и
    травестити.
  • 23 Шайба

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кака Наска":

    А за Магелан какво ще кажеш,той е първият който е обиколил земята и е доказал категорично,че е кълбо.Ти как доказа,че земята е плоска без да си излизала от село?!
  • 24 На леля ти фустата

    18 0 Отговор
    И ко ще прави бота- ще си показва старите снимки и ще повтаря реплики, които е казал приживе. Тъпня
  • 25 Шайба

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "r2343":

    Лампата ми е 300000 вата мощна и като я закача на върха на тополата в село става по-светло и от ден.Докато си зяпал тавана,не ти ли е минавало през ума как така мухите вървят по него без да падат в отворената ти уста?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ники М

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кака Наска":

    Къде са крайните точки на плоскостта и може ли да се изпадне от нея при достигането им? Не се заяждам, просто тази теория ми е интересна и се замислям. Също така изниква въпроса, защо при лунно затъмнение, сянката е с кръгла форма?

    Коментиран от #28

  • 28 Кака Наска

    2 12 Отговор

    До коментар #27 от "Ники М":

    И да се заядаш и да не се заяждаш, все тая. Великият океан е обграден от Ледена стена (измислената Антарктика), която няма припарване до нея, а след нея има още земя и още вода, вероятно и още хора. Както един облак ти затъмнява слънцето, така и дискът на холограмната ни Луна върши същата работа.

    Коментиран от #30

  • 29 патриота

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "Criminal":

    Краварник,но благодарение на тях се изхождаш тук. !Я си погледни братята сибирци!! Направиха си в контакте ,като откраднаха всичко от фейсбук.
  • 30 Шайба

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кака Наска":

    При лунното затъмнение,Земята изпълнява ролята на облака,който закрива слънцето да не свети на луната,та въпросът беше защо сянката на Земята е кръгла,това ясно се вижда при лунно затъмнение,когато сянката на Земята пада върху луната.
  • 31 ехоо

    13 0 Отговор
    Да вземе да си го пази за себе си и да остви хората на мира! Изчадие излязло от Ада!
  • 32 Шайба

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кака Наска":

    Освен това Ватиканът отдавна си има собствена обсерватория и даже публично се извиниха за смъртта на Галилей,а за това че са разпространявали измишлъотините за плоската земя все още мълчат като риби,защото инак никой не би им повярвал за нищо,а разпространяват Божието слово все пак.От каквото и да се е отрекъл Галилей го е направил под натиск и заплахи,а последните му думи на кладата са били "И все пак тя(Земята) се върти." Е може ли да се пренебрегнат с лека ръка и тези факти и да се продължава упорито да се твърди,че Земята е плоска и всичко се върти около нея,това е просто потресаващо невежество.
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    1 към 1 с "Фантастични новели"; автор Александър Геров; издателство "Народна младеж" 1966 г.
  • 34 Нпр

    8 3 Отговор
    В коментарите е пълно с разбирачи които са летели в космоса и IT инженери хахахаха
  • 35 А50

    15 1 Отговор
    Те вече показаха, че могат да съживяват покоиници, мир на праха им, за да гласуват по избори.
  • 36 бузю

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кака Наска":

    хапчетата , хапчетата си забравила да си пиеш! хи-хи
  • 37 П12345

    3 0 Отговор
    Има един що-годе добър сериал, който показва идея подобна на тази на Гейтс - "Upload". Хвълете по едно око ако ви се струва интересна темата.
  • 38 Шопа

    4 0 Отговор
    Малиии, къф ли бот ше ми напрай чичо Бил, като съм се у сайтове за възрастни и Факти?
  • 39 1111

    0 0 Отговор
    Безполезно.